SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Gölet Zorunlu.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Mamurek Beydağı Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek yetkililerden belde halkından; beldenin sorunları konusunda bilgiler aldı.

AKP  iktidarının hiçbir ayırım yapmadan memleketin her karış toprağına aynı hizmeti götürmek için çaba sarf ettiğini belirten Milletvekili Ömer Faruk Öz; özellikle bu bölge için Beypınar göletinin önemine dikkat çekti.

Öz, Beypınarına gölet yapılması düşünülen alanı kendisinin de yerinde  incelediğini, bununla ilgili DSİ  yetkililerinden gerekli çalışmaların yapılmasını geçtiğimiz yıllarda istediğini, bu çerçevede DSİ tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Beypınarı göletinden istifade edebilecek yaklaşık 15.000 dönüm arazi bulunduğunu ancak gölette toplanacak suyun yaklaşık 5.600 dönüm araziyi sulayabileceğini belirtti. 

Milletvekili Öz, bu göletin yapılmasının zorunlu olduğunu, yapımının DSİ, Özel İdare veya Tarım Reformu gibi  kuruluşlardan biri tarafından bir an önce programlara alınıp yapılması için gerekli çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi. 

Diğer taraftan kayısı fiyatlarının düşüklüğünden bahsedilmesi  üzerine; Milletvekili Öz hakikaten 2012 yılı tarım ürünleri açısından bolluk yılı olduğunu sadece kayısı değil, fındık, üzüm, elma gibi ürünlerde  rekoltenin yüksek olmasından dolayı fiyatların düştüğünü söyledi. 

Öz, ayrıca kayısının hakkettiği değere ulaşması için bir dizi çalışmalarının olduğunu, bu çerçevede kuru meyve tanıtım grubu kurulduğunu bu grubun 2013 yılında Japonya, Çin ve önümüzdeki yıllarda Hindistan gibi ülkelerde tanıtım faaliyetleri yapılarak yeni pazarlar oluşturulacağını belirtti. 

Yine Lisanslı, kayısı depoculuğu konusunda da çalışmaların son noktaya geldiğini, bu önümüzdeki hafta Bakanlıktan bir heyetin Malatya’ya gelerek Malatya’daki konu ile ilgili kurum ve kuruluşlardaki yetkililerle son çalışmayı da yapıp Mart ayı içerisinde gerekli yönetmeliğin çıkartılacağını belirten Öz, yönetmelikten sonra da lisanslı depoların yapılması çalışmalarına başlanacağını, lisanslı depoculuğun  'tabiri caizse  kayısı bankası' görevi göreceğini belirtti.

Beldenin diğer taleplerinin de iletildiği sohbet toplantısında, Ömer Faruk Öz’e AKP İl  başkan yardımcıları Murat Turgut ve Selim Çağlar da eşlik etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız