SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Görevi MİT İstedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağına ilişkin soruşturma başlattı.

Şehit Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailesinin avukatı Mehmet Katar'ın, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt şüphesi bulunduğu gerekçesiyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı. 

Savcılığın, ilgili kurumlardan, şehit pilotlar Hasan Hüseyin Aksoy ve Gökhan Ertan'ın otopsi raporları ile soruşturmaya ilişkin bilgi ve belge istediği öğrenildi. 

Soruşturma kapsamında, uçağın düşürülmesinde ihmal ve kasıt bulunup bulunmadığı araştırılacak. 

Öte yandan, soruşturmayı başlatan savcılığın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında soruşturma açılabilmesi için Başbakanlığa yazı yazacağı öğrenildi.

İLGİNÇ İDDİA..

Bu arada, hurriyet.com.tr'de de konuyla ilgili ilginç iddialar içeren bir haber yeraldı. Dinçer Gökçe imzasıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"Aksoy ailesinin avukatı Mehmet Katar, Özel yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yaptıkları suç duyurusunun detayları ile ilgili Hürriyet Dünyası’na konuştu. Avukat Katar, açıklamasında, uçağın görevlendirilmesine ilişkin talebin MİT’ten gittiğini, bu konudaki bilgilerinin net olduğunu savundu. Savcılığa yaptıkları başvuru öncesinde 2 ay kadar çalışma yürüttüklerini ifade eden Avukat Katar şunları ileri sürdü:  “O uçağın o gün orada görevlendirmesi, tamamen MİT’in talebi ile oluyor. Tamamen MİT’in planladığı bir görev bu ve MİT’in talebi ile gerçekleştirilmiş bir görev. Suriye hava sahasının ihlali, görevlendirilen filo tarafından kesinlikle, riskli olduğu ısrarla defalarca söylenmesine rağmen ‘hayır’ diyorlar ‘bu şekilde olacak’ deniyor. Bu yöndeki ısrar 2 gün sürüyor. Ve nihayetinde çok kısa bir süre için bu görev icra ediliyor. Bunu, filodaki kişiler ve bu iş ile ilgili kişilerle de konuştuk. Bununla ilgili doğru bilgileri teyit etmeden hiçbir şekilde adım atmadık. Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından da yürütülen bir soruşturma var. O soruşturmada da bu (Görevlendirme talebi MİT’ten geldi. D.G.)  söz konusu. Genelkurmay Başkanlığı’ndaki soruşturmaya da müdahil olduk. Askeri şahıslar için suç duyusunda bulunduk. O soruşturma da devam ediyor. Cevabi yazılarımızı da yazdık. Kimseyi karalamak için bunları söylemiyoruz. Ailelerin de kafalarındaki soru işaretlerin yargı tarafından giderilmesi gerekir.” 

Haberin tamamını aşağıdaki adresten okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22270692.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız