SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Gün Bir Milat Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 75. yılı nedeniyle AKP milletvekili Öznur Çalık başkanlığında belediye meclisi üyeleri, bazı siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve iş dünyasının kadın temsilcilerinin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

Polisevi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan AKP Milletvekili Çalık; “Bu gün Türk kadını için çok özel bir gün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının üzerinde 75 yıl geçti. Bu 75 yılda siyasette yüzde 5’lik bir artış sağlayabildik. Bundan sonra eğitimde, sağlıkta, işte, sivil toplum örgütlerinde, karar alma mekanizmalarında evde hemen heryerde çok çalışmalıyız ve söz sahibi olmalıyız” diye konuştu.

Milletvekili Çalık ayrıca “AK Parti iktidarında kadınlara yönelik çok sayıda yasal düzenlemeler yapıldı. Ancak bu düzenlemelerin başarılı olması toplumsal zihinlerde değişime bağlıdır. Bu zihinsel değişimi sağlamamız için çok çalışmalıyız” dedi.

Bir basın mensubunun “Geçtiğimiz günlerde yapılan bayram kutlamalarında siyasette ve iş dünyasında hele hele de ilçelerde kadın hiç yoktu. Bu durumu değiştirebilecek misiniz?” şeklindeki sorusuna milletvekili Çalık; “Bu gün bir milat olacak. Kadın olarak erkeklerden daha çok çalışan, daha çok üreten ve çaba harcayan olarak farkındalık yaratacağız. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere tanıdığı seçme ve seçilme hakkımızı nitelikte ve nicelikte en iyi şekilde kullanacağız.” diye yanıtladı.

Yapılan konuşmalardan sonra söyleşi basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız