SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Güzellik Mayıs Ortasına Kadar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehrin değişik yerlerinde yeşillendirme ve fidan dikim çalışmaları ile çiçeklendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, Malatya’nın değişik noktalarındaki kavşak ve refüjlerdeki çevre düzenlemelerinde 15 bin lale soğanı ekimi gerçekleştirildi. Malatyalı, rengarenk lalelerin yarattığı manzarayı, 1 ay daha seyredebilecek. Çünkü, lalenin ömrü o kadar..

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Malatya genelinde bulunan yaklaşık 70 adet çocuk ve dinlenme parkının bakım, onarım ve yeşillendirme çalışmaları yapılırken, fidan dikim çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Yapılan açıklamada, Malatya Belediyesi tarafından bu yıl kavşak ve refüjlere değişik renklerde lale çiçeklerinin ekildiği belirtilerek, “Kent Merkezi Kavşak ve Yeşil Alanların Revizyonu” çalışmaları kapsamında, Mart - Mayıs ayları içerisinde görünümü itibariyle lale çiçeklerinin ekimine karar verildiği, ilk etapta İstanbul Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile 5.000 adet, ardından da 10.000 adet olmak üzere toplam 15.000 adet lale soğanı alınarak, kavşak noktalarına ve refüjlerde uygun yerlere dikildiği ifade edildi.

Malatya’nın iklim koşullarında lale soğanlarının 15 Ocak tarihine kadar toprağa dikildiği belirtilen açıklamada, Şubat ayı ortalarında lale soğanlarının filizlendiği, Mart ayı sonlarından itibaren de çiçek verdiği çiçeklerinin ise Mayıs ayı ortalarına kadar kaldığı ifade edildi.

Dikimi yapılan lale soğanlarının Malatya iklimi ile uyumlu olmasına da özen gösterildiği ifade edilen açıklamada, özellikle Alaaddin, İnzell, Yokosdream, Furand, Yokohoma, Nergita, Gander, Luckey, Street, Judith ve Leyster türü lale çiçeklerinin dikiminin yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, kavşak ve refüjlerdeki bu düzenlemelerin zaman zaman tahrip edildiği belirtildi ve yapılan çevre düzenlemelerinin korunması konusunda vatandaşların daha duyarlı olmalarının önemine dikkat çekildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız