SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Hafta İçinde Tamamlanacak'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:16:33
'Bu Hafta İçinde Tamamlanacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği  tarafından Ülkesel Halk Elinde Islah Projesi  küpeleme çalışmaları  Arapgir’in bazı mahallelerinde (köylerde)  başlandı.

Fırat Üniversitesi öğretim üyesi ve proje lideri Prof Dr.Metin Bayraktar, küpeleme sırasında yaptığı konuşmada, “Arapgir ilçesinde  halk elinde küçükbaş hayvan ıslağı projesini başlatıyoruz. Projeye gönüllü olan 37  üreticiyi dahil ettik.  Üreticilerimizin projeye dahil olacak olan Akkaraman ırkı özelliği gösteren koyunlarını seçip küpeleme çalışmasına başlatıyoruz. Çalışmayı örnek ve birkaç işletmede yaparak üreticilere göstererek hangi standartlarda koyunun seçileceğini,  hangi Akkaraman koyunun seçileceğini onlara göstererek bu işi bu hafta içerisinde tamamlayacağız. Yapmış oldukları yetiştiriciliğe bilimsel katkıyı da katarak damızlık seçiminde daha doğru yöntemlerle bu işi yaparak hayvanlarının gerek ağırlık artışlarının gerekse gelişimlerini iyi hale getirecekler” ifadelerini kullandı.

Arapgir Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü  Mevlit Birlik  ise konuşmasında, “Halk elinde ıslah projesi Arapgir’imizde başladı. Allah’ın izniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak bu projede üstümüze düşen her türlü vazifeyi eksiksiz yerine getireceğiz . Bu proje kapsamında ilçemizdeki koyunculuk daha da ileriye gitmesi koyun mevcudumuzun arttırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği  Başkanı İhsan Akın ise küpeleme çalışması sırasında yaptığı konuşmada,  Arapgir  ilçesinin birçok mahallesinde ülkesel hayvan ıslahı projesiyle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, “Burada amaç verimin arttırılması, kalitenin yükseltilmesi.  Bu projenin iyi uygulanması proje yürütücüleri olarak birlik olarak yetiştiriciler olarak bizler küpeleme çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Verimin arttırılması noktasında önemli bir proje bu.  Bu ve benzer projelerimiz inşallah bütün ilçelerimize yaymayı düşünüyoruz. İlgili kurumlardan da  isteklerimizi devam ettireceğiz.  Önemli olan burada kalitenin ve verimin artırılıp yükseltilmesi . Bu çalışmamızda bizlere destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından küpeleme ve proje ıslah çalışmaları yapıldı.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız