SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Hafta Üçüncü Olay!"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Belediyesi tarafından başlatılan fakat bir türlü bitirilemeyen alt-üst yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları bu kez de dikkatsizlikten doğan hasarlar nedeniyle çalışmalar uzuyor. Son olarak da Telekom’un Mücelli caddesinde yaptığı şebeke döşeme çalışması sırasında su şebekesini patlattı. Patlayan şebeken akan su Mücelli caddesi ile Antepli sokak İnönü caddesine kadar sular altında kaldı. Çevre esnafı, “Bu bir haftada yaşanan üncü olay. Ciddiyetten uzak böyle bir çalışma görmedik” derken MASKİ yetkilileri “ Olay ihmalkarlıktan kaynaklanmıştır. Zararın tazminini müteahhit firmadan isteyeceğiz” dediler.

Malatya Belediyesi yetkililerinin her fırsatta dillendirdikleri “Alt yapı çalışmalarımız yatırımcı kuruluşlarla (TEDAŞ, TELEKOM, Doğalgaz, Karayollari gibi) uyum içinde çalışıyoruz. Alt yapı haritalarımızı çalışma yapacak kurum-kuruluşlara veriyoruz” söylemine rağmen, kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalarda su başta olmak üzere diğer şebekeler önemli oranda zarar görmeye devam ediyor.

Son olarak da Mücelli Caddesi Antepli Sokak kavşağında TELEKOM, yaptığı kazıda su  borusunu patlattı. Patlayan şebekeden çıkan sular Müceli caddesini ve Antepli sokağını sular altında bıraktı.  MASKİ’nin olaya geç müdahalesi ile yaklaşık 45 dakika akan su karşısında çevre esnafı “ Böyle ciddiyetsiz bir çalışma görmedik. 1 Haftada meydana gelen üçüncü patlama. Bunların elinde harita veya işi bilen kimse yok mu? Sinlerce ton suyumuz boşa akıyor. Hem de suya ihtiyaç duyulan böyle bir zamanda” diyerek yetkililere ateş püskürdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız