SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Hakem de Yırtmış!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:36:46
Bu Hakem de Yırtmış!.
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar oynanan olaylı Yeni Malatyaspor- Tokatspor maçının "olay" hakemi Levent Balcı'ya, Merkez Hakem Kurulu tarafından bu hafta yeniden maç görevi verilirken, bu durum, Malatya'da büyük tepkilere neden olan Balcı'nın da, bir önceki Konya Anadolu Selçukspor maçı hakemi Hüseyin Çiftsüren gibi, herhangi bir cezalandırma gereği görülmediği gibi, maç verilerek ödüllendirildiğini ortaya koydu.

Tartışılan Kararlarla Olaylara Neden Oldu

Pazar günü Malatya İnönü Stadı'nda oynanan Yeni Malatya- Tokatspor maçını yöneten İzmir Bölgesi Hakemi Levent Balcı, verdiği bazı tartışmalı kararlarla maçta gerilimi yükseltirken, iki Yeni Malatyaspor'lu futbolcuyu da kırmızı kartla oyun dışı bırakmış, 2-1 galip durumda iken 9 kişi kalan ev sahibi takım, maçı 2-2'lik skorla tamamlamıştı. Özellikle İrfan'a gösterdiği kırmızı kart çok tartışılan maçın hakemi Levent Balcı'ya, maç sonrası kulüp başkanı Adil Gevrek ile Asbaşkan Nusret Öncü'nün yanı sıra taraftarlardan da büyük tepki gelmiş, hakem staddan zırhlı polis aracıyla ayrılabilmişti.

Maçın sonucunu direkt etkilediği belirtilen hakem Levent Balcı'nın yanı sıra, gözlemci ve TFF temsilcilerinin raporuyla Yeni Malatyaspor Kulübü'ne, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafında, 1 maçını tarafsız sahada seyircisiz, 1 maçını da kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verilmiş, Gevrek ve Öncü'ye de 440'ar gün hak mahrumiyeti ve 43'er bin lira para cezası kesilmiş, kırmızı kart gören oyunculardan Ali Sakal'a da 2 maç ceza verildiği açıklanmıştı.

Yeniden Maç Verildi..

Yeni Malatyaspor Kulübü'nün tepki gösterdiği maçın hakemi Levent Balcı ile ilgili federasyonun cezai işlem yapması beklenirken, bu hakeme önümüzdeki Pazar günü Gaziantep'te oynanacak olan PTT 1. Ligi Gaziantep B.Şehir Belediye- Kayserispor maçında 4'üncü hakem olarak görev verildiği açıklandı. Cezalandırılmadığı gibi ödüllendirildiği gözlenen hakem Balcı'nın, yönettiği Yeni Malatya maçının hakem gözlemcisinden de haftanın en yüksek notlarından biri olan 8.3 aldığı öğrenildi.

Konya Anadolu Selçuklu Maçı Hakemi de..

Yeni Malatyaspor, bir önceki hafta oynanan Konya Anadolu Selçukluspor maçında da, hakem kıyımına uğramıştı. 25 Ocak'ta Konya'da oynanan Konya Anadolu Selçukluspor- Yeni Malatyaspor maçınının Şırnak Bölgesi hakemi Hüseyin Çiftsüren, Yeni Malatya takımı aleyhine iki penaltıya hükmetti, bunlardan biri golle sonuçlandı. 36. dakikada Ali Sakal'ı oyundan atarak, Yeni Malatyaspor'un maçı 54 dakika 10 kişiyle sürdürmesine yolaçan hakem Hüseyin Çiftsüren'e rağmen, 2-1 galibiyeti bulan Yeni Malatyaspor, ancak 89. dakikaya kadar dayanabildi ve bu dakikada yediği golle maç 2-2 bitti, altın değerinde iki puanı Konya'da bıraktı. Maçın hakemi Hüseyin Çiftsüren, bu maçta Yeni Malatyaspor'lu oyunculara 8 sarı, 1 de kırmızı kart göstererek, takım halinde ceza kuruluna sevke ve para cezası almasına neden oldu. 

Esas mesleğinin tekniker olduğu belirtilen maçın hakemi Hüseyin Çiftsüren hakkında, MHK'nın herhangi bir disiplin işlemi yapmadığı gibi, bu hakemi 1 Şubat Pazar günü PTT 1. Liginde Bolu- Gaziantep B.Belediye maçında 4. hakem olarak görevlendirmişti.

Her iki maçın sonucuna, Yeni Malatyaspor aleyhine direkt etki eden iki hakemin, cezalandırılmadığı gibi neredeyse ödüllendirilmeleri de, Malatyalı siyasiler başta olmak üzere Malatya'dan gösterilen tepkilerin, Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu tarafından hiç dikkate alınmadığını ortaya koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız