SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Halimiz Ne Olacak?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:45
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bürücek Yaylası’nı ziyaret etti. 
 
Bürücek Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan Hacı Ali Baştürk ile bir araya gelen Ağbaba, sorunları dinledi. Baştürk, “Suyumuz yok, elektriğimiz yok. Hayvanımız para etmiyor. 1 kilogram saman 600 kuruş. Bize ne yapacağız? Bu halimiz nereye gidecek? Kuzu para etmiyor. Geçtiğimiz sene iki kuzuyu 600-700 TL’ye kuzuyu satarken, bu sene 300 TL’ye sattık” diye konuştu.
 
Milletvekili Ağbaba ise, üreticilerin zor durumda olduğunu söylerek, “Malatya’da 40’a yakın çadıra gittim. Geçtiğimiz sene tespit ettiğimiz durum ile bu seneki durum arasında yüzde yüz fark var. Tabi olumsuz yönde. Geçen yıl kuzunun çifti en düşük 600 TL’ye satılırken, bu sene 300 TL ile 400 TL arasında satıldı. Kuzunun fiyatı geçen sene 600 TL bu sene çifti 400’e gitmiş. Samanın fiyatı da 600 lira olmuş. Daha önceden Malatya’da saman, komşunun komşuya para istemeye utandığı bir şeydi. Şimdi samanın fiyatı artmış. Hayvan üreticileri için girdiler yüzde 50 artmış, hayvanın fiyatı ise yüzde 50 düşmüş. Bu hükümetin uyguladığı politikalar yüzünden oldu. İsmini hiç bilmediğin hayvanları Türkiye’ye getiriyor. Senin yaptığın kutsal bir iş. Üretmek kutsal bir iştir. Sen emek veriyorsun. Bir fabrikanın yaptığı işten daha kutsal bir iş yapıyorsun. Yokluk içerisinde, her türlü zor şartlara rağmen bu işi yapıyorsun” dedi.
 
Kurbanlıkların satılmadığını iddia eden Ağbaba, “Kurban Bayramı geliyor. Kurban Bayramı hepimizin bayramı olduğu gibi hayvancılıkla uğraşanların çifte bayramıdır. Kurban Bayramı gelir, hayvancılıkla uğraşanlar kara kara düşünüyor. Mal satılmıyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar yüzde 50 fakirleşmiş” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız