SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Halkın Mücadelesi..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Akçadağ'da seçim bürosu açtı, adaylar Ören'de ziyaretlerde bulundu. Ayrıca Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilişlerinin yıldönümü nedeniyle il merkezinde de bir program yapıldı.

CHP'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"AKÇADAĞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya’nın Akçadağ ilçesinde seçim bürosu açtı.

Akçadağ ilçe merkezindeki seçim bürosunun açılışına, Malatya milletvekili adayları, parti yöneticileri, bazı belediye başkanları ile muhtarlar katıldı.

Seçim bürosu açılışında konuşan 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, siyasette demokratikleşme olmadığı sürece Türkiye’de demokratikleşmenin olmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tabanımızın sesini Malatya’nın sesini ve Akçadağ’ın sesini her zaman dinleyeceğiz. Her zaman sizlerin söylediği sözü baş tacı yapacağız, bunun sözünü huzurlarınızda aday arkadaşlarım adına veriyorum. Eğer seçilirsek bir şeyin daha sözünü veriyorum. Kürne’den Gölpınar’a kadar, Kürecik’ten Bahri’ye kadar herkesin milletvekili olacağız. Herkes bizim için bir herkes bizim için eşit.”

Ağbaba’nın konuşmasının ardından Akçadağlı vatandaşlar ve milletvekili adayları hep beraber kurdelayı keserek seçim bürosunu açtılar.

ÖREN..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayları Akçadağ’ın Ören beldesini ziyaret ettiler.

Ören Belediye Binası önünde vatandaşlar ile biraraya gelen CHP milletvekili adayları, vatandaşlar ile açık hava toplantısı yaptılar. Toplantıda konuşan CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Biz bir mücadeleye giriştik. Bu bizim sadece milletvekili olma mücadelemiz değil. Bu mücadele, halkın iktidarını kurma mücadelesidir. Bu 6 Mayısta asılanların mücadelesi, onların da anıları önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

CHP’nin halkın yanında olacağını belirten Ağbaba, şunları söyledi:

“Ören’in haklarına geçmişte sahip çıktık, önümüzdeki dönemde de sahip çıkacağız. Ören’in mera problemi var. Yapacağınız her eylemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak yanınızdayız. Her zaman sizlerle birlikte olacağımıza buradan söz veriyoruz. Bu sorun, bir partinin veya bir kişinin sorunu değil. Bu sorun bütün Ören’in sorunu, bu sorun bütün Malatya’nın sorunu. Biz bunu geçtiğimiz dönemde de mahkemeye verdik, dava açtık. İl Örgütü olarak çeşitli şekillerde eylemler yaptık. Bunun bir işgal olduğunu açıkça Malatya’da bütün kamuoyuna duyurduk. Muhtarlarımız ile beraber bir toplantı yaptık. Bu mücadeleyi de bundan sonra vermeye devam edeceğiz.”

Mücadelelerinin özgülük, demokrasi, emek ve barış mücadelesi olduğunu belirten Ağbaba, “Bu mücadelede bütün Örenlilerin geçmişte partimize oy vermiş veya vermemiş olsun, bütün Örenlilerle birlikte olmak istiyoruz” dedi.

Ören belde ziyareti sonrası Malatya İnönü Kapalı Çarşı esnafını ziyaret eden CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ve 2. sıra adayı Ali Dağdelen esnafın sorunlarını dinledi.

DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI İÇİN..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Gençlik Kolları, 6 Mayıs 1972 günü idam edilen 1968 gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için anma düzenledi.

Melekoğulları Düğün Salonu’nda yapılan anma etkinliğinde çeşitli sanatçılar ve Nurettin Rençber tarafından konser verilirken, CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba bir konuşma yaptı. Ağbaba, şunları söyledi:

“Bugün 6 Mayıs 1972’de, bir şafak vakti idam edilen 3 yiğit devrimci genç için buradayız. Anıları mücadelemize ışık tutan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mücadele kararlılıkları önünde hep birlikte saygı ile eğiliyoruz. Onlar Türkiye’nin bağımsızlığı için yola çıktılar. İdam sehpasına korkusuzca çıkıp korkusuzca kendi ayakları ile sehpayı tekmelemeden önce yüksek sesle ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği, kahrolsun Amerikan emperyalizmi, yaşasın bağımsız Türkiye sloganı’ ile haykıran Deniz Gezmiş’in 25 yıllık ömrü hep mücadele ile geçmiştir. Hiçbir şekilde eli kana bulaşmamıştır” dedi.

1969’da Deniz Gezmiş İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aynı üniversitenin İktisat Fakültesi öğrencisi olduğunu hatırlatan Ağbaba, şunları söyledi:

“Deniz Gezmiş Nazım Hikmet’in, Abdullah Gül ise Necip Fazıl’ın hayranıydı. Deniz Gezmiş Devrimci Öğrenciler Birliği lideriydi. Abdullah Gül ise Milli Türk Talebe Birliği önderiydi. Aradan çok geçmeden 3 yıl sonra 1972’de askeri mahkeme Deniz Gezmiş’i astı. Devrimci gençler 12 Mart muhtırası ile asılırken, zindanlara atılırken, o dönemin sağcı liderlerinden birinin Çankaya Köşküne çıkacağı bilinir miydi? Acaba diyemeden geçemiyor insan. Bugünkü kurulan düzen o dönemde mi planlanmıştı acaba?

Bugün bizleri askere yakın bularak eleştiren AKP zihniyetinin askerin gölgesinde nerelere tırmandığı gün ışığına çıkmış durumdadır. 12 Mart 1972 muhtırasına destek verenler, 12 Eylül faşist darbesi ile iyice palazlandılar. Bugün kefenimiz boynumuzda diyenler, zulüm görmüş rolünü oynamaktadırlar. Gençliğin önderleri bedel öderken, halk bedel öderken, Cumhuriyet Halk Partisi bedel öderken, onlar gizlendikleri odalarda geleceğin yani bugünün iktidarını kurma mücadelesi veriyorlardı. Gördükleri zulüm ise 12 Eylül’den sonra, Metris’te birisi 1 ay bir diğeri ise 28 Şubat’ta Pınarhisar’da 4 ay düz koşularla hapis yattılar. Gördükleri zulmün hepsi bu. Daha ömrünün baharında ölüme mahkum olanlar sadece 6 Mayıs’ın 3 fidanı değil, Mahir ve arkadaşlarını İbrahim Kaypakkaya ve arkadaşlarını da burada saygı ile anıyorum.”

Konuşmanın ardından ilk olarak Malatya yerel sanatçıları sahne aldılar, daha sonra sanatçı Nurettin Rençber sahne aldı. CHP 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen ve CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk’ün de katıldığı anma etkinliğine halkın yoğun ilgi gösterdiği gözlendi."

Bu arada, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma etkinliğinde, bazı gençlerin, "günün anlamının farkına varamayıp", türkülere halay çekerek eşlik etmeleri tepki gördü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız