SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Halkla Alay Etmektir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya ve Beydağı Devlet Hastaneleri'nin kapatılmasının Malatya'da çok büyük problemleri beraberinde getireceğini belirterek “488 bin kişinin il merkezinde yaşadığı bir şehirde 1 hastanenin ihtiyacı karşılayacağını söylemek, halkla alay etmektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ağbaba, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından cevaplanması isteği ile TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sundu. Ağbaba önergesinde “Malatya İlinde bakanlığınıza bağlı, Malatya Devlet Hastanesi ile Beydağı Devlet Hastaneleri TOKİ'ye devredilmiş olup, TOKİ tarafından bu iki hastane yerine Şeker Fabrikası arazisine yeni bir hastane yapılmaktadır. Ancak Malatyalılar iki hastanenin kapatılarak yerine 1 hastane yapılmasına tepkilerini değişik platformlarda dile getirmektedir” dedi.

Veli Ağbaba, Bakan Akdağ'a “Malatya Devlet Hastanesi ve Malatya Beydağı Devlet Hastanelerinde çalışan personelin mesleklerine göre sayıları ne kadardır? Malatya Şehir Hastanesi ismi verilmesi planlanan yeni açılacak hastanede mesleklerine göre kaç personel çalıştırılması planlanmaktadır? Türkiye'de başka hangi illerde 2 hastane TOKİ'ye devredilerek yerine 1 hastane açılması uygun görülmüştür? Böyle bir örnek yok ise, Malatya'da neden bu şekilde bir tasarrufa gidilmiştir?” sorularını yöneltti.

Malatya'nın büyükşehir yapılacak 13 ilden biri olduğunu belirten Veli Ağbaba'nın diğer soruları şu şekilde: “757 bin nüfuslu bir şehirde 1 hastanenin ihtiyacı karşılayacağı düşünülmekte midir? Yeni yapılan hastane şehrin batı bölgesinde yer almaktadır. Kentin doğusunda yaşayan binlerce kişinin mağduriyeti düşünülmüş müdür? Böyle bir karar alınırken, o kentin başta tabip odası olmak üzere , STK'lardan, odalardan görüş alınmış mıdır? Şehrin batısında yer alan Malatya Devlet Hastanesi'nin TOKİ'ye devrinden vazgeçilmesi düşünülmekte midir? Her iki hastanenin toplam yatak kapasitesinin yeni açılacak hastanenin yatak kapasitesinin üzerinde olduğu belirtilmektedir. Hem hastane sayısının ikiden bire indirilmesi, hem de yatak kapasitesinin azalması Malatya'da sağlık alanında çok büyük sıkıntıları beraberinde getireceği düşünülmemekte midir? Mağduriyetlerin ve sorunların önüne geçilebilmesi için bir Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?”

ARGUVAN'DA DANIŞMA KURULU..

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arguvan İlçe Örgütü tarafından   ilçe danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, “İlçeleri, belediyeleri bölüyorlar, parçalıyorlar ki yeni belediye kazansınlar. Hani nerede sizin adaletiniz? Daha çok belediye başkanlığı alabilmek için, çevirmedikleri numara kalmadı” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan ile İl ve ilçe yöneticileri ile  danışma kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, yerel ve genel konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Arguvan İlçe Başkanı Hasan Yücel, uzun yıllar aradan sonra İlçe Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek , katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise yaptığı konuşmada “İl danışma kurulu toplantısının ardından, ilçe danışma kurulu toplantılarımıza devam ediyoruz. Danışma  kurulu toplantılarıyla ,özgürce tartışılan ortamlar hazırlıyor.Bu nedenle bu toplantıları çok önemsiyoruz” dedi. Kiraz, İl Örgütü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgiler vererek “belde belediyelerinin kapanmasına karşı çıktık. 39 Beldede referandum gerçekleştirdik. Belde halkının %95’i belediyelerinin kapanmasına karşı çıkıyor. Halka rağmen siyaset yapanlar, halkın tokadını yiyecekler. 29 Ekim’de halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasına yasak koyanlara tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de Malatya’da gerekli cevabı verdik. Büyük bir coşkulu bir kalabalıkla Atatürk anıtına çelenk sunup, Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacağımızı haykırdık” dedi.

Danışma Kurulu toplantısında son konuşmayı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptı. 

Ağbaba, “ Mecliste görüşülen Büyükşehir Yasası bir yıkım yasasıdır. Sanki Büyükşehir yasası değil, büyük haksızlık yasası. Bir gece yarısı operasyonuyla meclise getirilen yasa , hiç kimseden görüş alınmadan , vekillerin bile haberi olmadan apar topar önümüze konuldu. İlçeleri , belediyeleri bölüyorlar, parçalıyorlar ki yeni belediye kazansınlar. Hani nerede sizin adaletiniz? Daha çok belediye başkanlığı alabilmek için, çevirmedikleri numara kalmadı. Bakın şimdi Malatya sizce Büyükşehir olmaya hazır mı? Yüzlerce sorunla boğuşan Malatya, bütünşehir olduktan sonra daha derin sorunları ortaya koyacaktır. Biz Büyükşehir yasasının bu şekilde çıkarılmasına, yüzlerce yıllık  tarihi olan beldelerin kapatılmasına karşıyız.” Dedi.

Ağbaba, Türkiye’de sadece çıkarılmak istenilen yasalarda değil, hayatın her alanında haksızlıklar, hukuksuzluklar olduğunu belirterek, “İnsan hakları ihlalleri Türkiye’nin en can alıcı sorunlarının başında geliyor. Cezaevleri bilim adamları, siyasetçiler, öğrencilerle dolu. Haksızlığa karşı koyanları, cezaevlerine koyuyorlar. Ergenekon Davası da aynı , KCK davası da aynı. AKP kendine muhalif gördüğü herkesi , cezaevleriyle korkutuyor. Bu bozuk düzene karşı koymaya devam edeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız