SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Hamleyi Kınıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:57
A- A+ PAYLAŞ

Türk-Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, zamlara tepki gösterdi. 

Ekrem Şenol, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, "2012 bütçe açığının büyümesiyle birlikte hükümet zam bombardımanına başlamış, dar ve sabit gelirlileri, kışla birlikte vatandaşlarımızı kara kara düşündürmeye terk ettiler. 2012 yılı enflasyon hedefini yüzde 6,5 olarak belirleyip; memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına bu çerçevede artış öngören yetkililer, Eylül ayının son gününde elektriğe yüzde 21 ve doğalgaza yüzde 30, kömüre yüzde 15, mazota yüzde 14, benzine yüzde 12, LPG’ye yüzde 26 zam yapmışlardır ve enflasyonun yüzde 12,5 hedefine ulaşacağı hesap edilmektedir. Zamlara tepki gösteren sendikalara inaden hükümet 2013 yılında çalışanlara 3+3 zam düşünmektedir. Kış gelirken vatandaşı soğukta bırakmaya yönelik bu hamleyi kınıyoruz. Yıllık enflasyon hedefine ulaşılamayacağı da kesinleşmişken tüm maaşları yeniden düzenlemek zorundasınız" ifadelerini ileri sürdü. 

Şenol, basın açıklamasını şöyle tamamladı: "657’ye tabi olan memurların mutlak özlük ve sosyal hakları iyileştirilmeli, iş güvenceleri garanti altına alınmalı ve siyaset yapma hakkı, grevli toplu sözleşme hakları, kamuda çalışanlara verilmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız