SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Hediye Öğretmenlerden

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:41:37
Bu Hediye Öğretmenlerden
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Kale ilçesi İzollu Lisesi ve Ortaokulu'nda görev yapan öğretmenler, Öğretmenler Günü’nde engelli öğrencilerine anlamlı bir hediye verdi. 

Okulun kantin ve servis işletmesini yapan eğitimci Ali Kayaduman’ın önderliğinde para toplayan İzollu Lisesi ve Ortaokulu’nda görevli idareci ve öğretmenler, 6. sınıfta eğitim gören ve ayaklarındaki engel nedeniyle okula gidiş gelişte sıkıntı yaşayan 13 yaşındaki Ferhat Bilici’ye akülü tekerlekli sandalye aldı.

Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Ferhat Bilici’ye öğretmenleri tarafından hediyesi takdim edildi. Mutluluğu gözlerinden okunan engelli genç, öğretmenlerine çiçek takdim etti.

Yürüteç yardımıyla eğitimine devam etmeye çalışan Ferhat Bilici, artık akülü tekerlekli sandalyesiyle okuluna gidebilecek. Kaymakam Osman Bilgin Mahallesi’nde ikamet eden Ferhat, okula gidiş gelişte sıkıntı yaşadığı için yetkililerin ilgi ve desteğini bekliyor.

Öğretmenlerine kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Ferhat, “Hepsini çok seviyorum, çok mutluyum. Artık bir yere gitmekte zorlanmayacağım” dedi.

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesnet Aras ise, engellilerin toplumsal hayata katılımlarının çok önemli olduğunu kaydederek, “Son yıllarda toplumda büyük bir duyarlılık olduğunu görüyoruz. Büyük bir sevinçle bunu karşılıyoruz. Tabii ki engellilerin, toplumsal hayatta hak ettiği yeri almalarının ön koşulu bu bireylerin eğitimidir. Bu anlamda biz eğitimciler olarak eğitim alanlarını, engel türlerine göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Bu çocuklarımızın eğitimini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Öğretmenler Günü’nü kutlamadığımız bu önemli günde İzollu Lisesi ve İzollu Ortaokulu idarecileri ve öğretmenleri bu anlamda çok büyük bir duyarlılık göstererek, anlamlı bir olaya imza attılar. Yaptıkları bu katkının maddi değerinden çok topluma vereceği mesaj çok önemlidir” şeklinde konuştu.

İzollu Ortaokulu Müdürü Mustafa Coşkun da, Ferhat’ın mutluluğunun kendileri için en büyük hediye olduğunu ifade ederek, “Öğretmenler Günü bizim için anlamlı bir gündür. Bizim için en büyük hediye öğrencilerimizin mutluluğudur. İzollu Ortaokulu öğrencimiz Ferhat’ın bu mutluluğu, Öğretmenler Günü’nde bize en büyük hediye oldu” diye konuştu.

Ferhat’a akülü tekerlekli sandalyenin alınmasında büyük rol oynayan eğitimci Ali Kayaduman ise, öğretmenlere verdikleri anlamlı hediyeden dolayı teşekkür ederek, “Aslında ben çok bir şey yapmadım. Burada değerini yılda bir kez hatırladığımız fedakar öğretmenlerimizin böyle bir güzellik yapabileceklerini düşündüm. İdareci ve öğretmenlerimizle fikrimi paylaştığımda sağ olsunlar destek verdiler. Güzel bir fedakarlığa ve olaya imza attılar” dedi.

İzollu Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Aynur Kılıç da, Ferhat’ın mutluluğunun kendileri için en büyük hediye olduğunu kaydederek, “Mutluluğumuz bir kat daha arttı. Önemli olan Ferhat’ın mutlu olması. Keşke elimizden daha fazlası gelseydi. Öğretmenler Günü’nde Ferhat’ın mutluluğunu görmek bizim için en büyük hediye oldu” diye konuştu.

Ferhat’ın babası Abdurrahman Bilici de öğretmenlere teşekkür ederek, “Allah hepsinden razı olsun. İdarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. Hepsinin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız