SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Hemzemin Geçit Kapatılmalı.."

0
Güncellendi - 2016-03-16 03:31:42
A- A+ PAYLAŞ

Yük treninin öğrenci servis minibüsüne çarptığı hemzemin geçidin bulunduğu bölgeye DDY tarafından bir üst geçit yaptırılacağı, ancak bunun kazanın olduğu mevcut hemzemin geçidin yeraldığı nokta olmadığı bildirildi. Kazayı yapan minibüsün kullandığı yerin hemzemin geçit için de, üst geçit için de uygun olmaması nedeniyle, hemen kapatılması gerektiği belirtiliyor.

HEMZEMİN GEÇİTTE..

Pazartesi sabah saatlerinde Dilek mahallesinin İstasyon mevkiindeki hemzemin geçitte Yüksel Aksük (39) yönetimindeki 44 PV 701 plakalı minibüse, makinistler V.A. ve A.A. idaresindeki 53255 sayılı yük treni çarpmıştı. Olayda, minibüste bulunan ve HDP Yeşilyurt İlçe Eşbaşkanı Aziz Doğan'ın kızı olduğu öğrenilen 13 yaşındaki Seher Doğan ölmüş, sürücü ile 23 öğrenci ise yaralanmıştı.

Kazadan sonra twitter hesabında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak hemzemin geçitler için hazırladıkları ve DDY'ye verdikleri 14 üst geçit projesinden 3'ünün ihale edildiğini, 11'inin ise ihale aşamasında olduğunu belirtmiş, kaza dolayısıyla başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

ÜST GEÇİT YAPILACAK AMA O NOKTAYA DEĞİL..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın twitter mesajında bahsettiği 14 üst geçitten birinin, kazanın meydana geldiği Dilek Mahallesi İstasyon bölgesine yapılacağı belirtildi.

Ancak, kaza yapan servis minibüsünün geçiş yaparken yük treni tarafından çarpıldığı hemzemin geçidin bulunduğu noktanın, gerek mevcut yol bağlantısı, gerekse bir tarafında evlerin yer alması yüzünden hemzemin ve üst geçit için uygun olmaması nedeniyle, bölgede planlanan üst geçidin yerinin bu nokta olmayacağı, buraya yaklaşık 1 km. mesafedeki perdeli, sinyalli hemzemin geçidin  bulunduğu yer olacağı kaydediliyor.

Kazanın olduğu geçiş noktasının, öğrenci minibüsünün yaptığı gibi demiryoluna çok yakın ve paralel  yoldan gelen araçlarca kullanıldığı, paralel yolun demiryoluna doğru dönüşünde 4-5 metrelik bir alan bulunması nedeniyle demiryoluna girerken hem manevra yapmak hem de durmak zorunda kaldığı, ayrıca tren yakındaysa raylarda oluşan manyetik alanın zaman zaman araçların motorunun stop etmesine yolaçtığı, böylece tehlike oluşturduğu belirtiliyor.

Ancak, kazanın yaşandığı hemzemin geçidin bu yönüyle halen emniyetsiz olduğu, yol ve hemzemin bağlantısının kapatılmasının gerektiği ifade ediliyor.

"YILLARDIR KULLANILIYOR.."

Bu arada, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu da, bir grup partiliyle birlikte kazanın meydana geldiği geçitte inceleme yaptı. Sarıoğlu, olay yerindeki incelemeleri ve görgü tanıklarıyla görüşmelerinden sonra şunları söyledi:

"14 Mart günü kendilerini okula götürecek minibüsün, okula beş yüz metre, derse dakikalar kala, trenle çarpışması sonucu onüç yaşındaki Seher Doğan’ın yaşamını yitirmesi , sürücü ve diğer yirmi iki arkadaşının yaralanması hepimizi yasa boğmuştur.

CHP Battalgazi Başkanlığı yönetiminden arkadaşlarımla kaza yerine gittik , kazanın oluş biçimini sabahın saat yedisinde gözleriyle görenlerden dinledik. Kazanın göz göre göre geldiğini, öncesinde öğrencilerin trene el salladıklarını dahi gördüklerini, trenle minibüsün aynı yöne bir süre yan yana gittiğini, trenin hızının az olduğunu, aksi taktirde kurtulanın olamayacağını, Seher’in minibüsün en arka koltuğunda oturduğunu, çarpışmanın etkisiyle vücudunun ayakları içeride kalacak şekilde kırılan camdan dışarı fırladığını, aracın yüz metre kadar sürüklendiğini, Seher’in sürüklenirken tel ve beton direk arasına sıkıştığını… anlattılar, izler gösterdiler.

Kaza, doğup büyüdüğüm Dilek’te, istasyonunun Sivas yönünde, yüz metre ötede olmuştu. İstasyonun Malatya yönünde sinyalli, ışıklı bir geçit daha vardı. Kaza olan geçit, tek tük araç geçse de yıllardan beri kullanılıyordu. Ama burada sinyal, işaret, perde yoktu.

Olay yerinden ayrılırken şunlar yapılmalı diye düşündüm: Birincisi, yolcu, öğrenci taşıyan araçları deneyimli, kültürlü, sorumluluk bilinci yüksek sürücüler kullanabilmeli. İkincisi, Seher, emniyet kemeri takmış olsaydı camdan dışarı fırlamayacak, büyük bir olasılıkla kurtulacaktı; tüm araçlarda emniyet kemeri takılması ve bunun sık sık denetlenmesi gerekiyor. Üçüncüsü, kaza yerinden Malatya yönüne doğru bin metre ötede ışıklı, sinyalli geçit çevrede her yöne ulaşımı sağlayabileceğinden, DDY, seyrek kullanılan bu tren geçidini kapatmalı. Dördüncüsü ise eğer kapatmayacaksa mutlaka ışıklı, kapanır-açılır perdeli yapmalı."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

t1

t2

t3 t4

t5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız