SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Hiç Hesapta Yoktu!.. 0-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, ligin son sırasında yer alan, puan açısından olmasa bile, yaşadığı yönetim sıkıntıları nedeniyle neredeyse “düştü” gözüyle bakılan, 3 oyuncusu ilk kez profesyonel bir maçta yer alan Mardinspor ile oynadığı maçta 2 puan bıraktı. Futbol kalitesinin vasatı aşmadığı, Mardinspor’un 1 puana razı olduğu karşılaşmada Malatyaspor, rakibi üzerinde doğru dürüst baskı kuramasa da çok sayıda pozisyon yakaladı.

Serdar Samatyalı’nın şutları, Taner’in girdiği pozisyonlar, Ramazan Kahya’nın şutunun kalecinin eli ve direğe çarparak dışarı çıkması, son dakika içerisinde Mardinspor’un 4’e 2 pozisyonda Eray’ın gole izin vermeyişi, karşı atakta bu kez Malatyaspor’un Mehmet Albayrak ile aynı pozisyonda 2 kez golü bulamaması maçın en çok akılda kalan anları oldu.

Sakat olan Hakan Söyler, Emrah Tuncel, Alper Akıcı ve milli takıma çağrılan Tayfur Emre maçta forma giyemedi.

Mardin ekibinin genç kalecisi Zülküf Özer, yaptığı kurtarışlarla takımının puan almasında başrolü oynadı.

Malatyaspor, zayıf rakibi karşısında oynadığı futbol ve aldığı sonuçla ilerisi için ümit vermedi.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Tayfur Özkan, Ali Kılıç, Hakan Yemişken, 4. hakem Barış Mekik

MALATYASPOR: Eray, Selim, Serdar, Serkan (Dk. 76 Atilla), Ramazan (Dk.70 Caner), Mustafa, Tayfun, Zafer (Dk.55 Mehmet Albayrak), Engin, Mahmut,Taner,

YEDEKLER: Yk. Taylan, Atilla, Muammer, Güngör, Caner, Mehmet Budak, Mehmet Albayrak,

MARDİNSPOR: Zülküf, Ali Köse, Azat, Hamdi (Dk.46 Mikail), Sabri, Ahmet Burak, Ahmet Kolcu, Fırat (Dk.48 Korhan), Ali Yıldırım, Burhan, Hasan,

YEDEKLER: Yk. Özkan, Mikail, Korhan, Rıdvan, Onur, Aydemir, Abdulkerim.

9. dakikada Hasan'ın şutunu Malatyaspor kalecisi Eray iki hamlede alabildi.

10. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korner atışını Ramazan kullandı. Gelen topa Selim yükselip kafayı vurdu, az farkla aut.

13. dakikada Taner'in şutu Mardin cezaalanını karıştırdı, defans topu taça gönderdi.

16. dakikada Mardin atağında Burhan'ın şut-pas karışımı topu Ali Köse'ye çarptı, kaleci Eray'ın kontrpiyede bıraktı, ancak auta çıktı.

17. dakikada Malatyaspor atağında Zafer'in pasında Serdar cezaalanı dışından sert vurdu. Top direği yalayarak auta çıktı.

20. dakikada soldan gelişen Malatyaspor atağında, 2 futbolcuyu çalımlayıp kaleye gönderdi. Kaleci Zülküf tokatladı. Dönen topu Taner tamamladı, ancak vuruşu başarısızdı. Defans uzaklaştırdı.

28. dakikada Malatyaspor atağı Mahmut'la başladı. Bu futbolcunun ortaladığı topu Ramazan, Taner'e aktardı. Taner, köşeye vurdu. Kaleci Zülküf, topu son anda tokatladı.

30. dakikada Malatyaspor atağında bu kez Ramazan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu yine kaleci Zülküf'te..

39. dakikada Serdar'ın, 40. dakikada da Ramazan Kahya'nın sert şutları, Mardin kalesinin hemen yanından auta çıktı.

42. dakikada Zafer'in cezaalanı çizgisi üzerinden attığı sert şuta Zülküf dokundu, üst direğe çarpan top korner. Malatyaspor bu dakikalarda üst üste 3 korner atışı kullandı. Ancak yine kaleci Zülküf gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.

İkinci yarıya Mardinspor Hamdi'nin yerine Mikail'i alarak başladı. Mardin, 48. dakikada bu kez Fırat'ın yerine Korhan'ı oyuna dahil etti.

51. dakikada Malatyaspor atağı Serdar'la gelişti. Bu oyuncu cezaalanına girdi. Şut orta karışımı kaleye gönderdiği top kaleciyi de geçti, arka taraftaki Taner beklemediği dokunamayınca mutlak bir gol fırsatı autla sonuçlandı.

55. dakikada Malatyaspor'da Zafer'in yerine Mehmet Albayrak oyuna dahil oldu.

62. dakikada Malatyaspor yine atak geliştirdi. Cezaalanına gönderilen topu kaleci kornere çeldi. Malatyaspor bu dakikada da üst üste 3 korner atışı kullandı. Son atışta Serdar'ın gönderdiği topa Taner kafayı vurdu aut.

70. dakikada Malatyaspor'da Ramazan'ın yerine Caner oyuna dahil oldu.

72. dakikada cezaalanında topla buluşan Caner, arkadan yapılan müdahale ile kendini yerde buldu. Hakem oyunu devam ettirdi.

77. dakikada yaşanan bir pozisyonda Zülküf kendisine gelen bir topu rakipten geldiği düşüncesiyle dışarı bırakıp aut bekledi. Hakem kornere hükmetti. Zülküf kalesine dönmeye çalışırken Taner korner atışını doğrudan kaleye gönderdi. Savunma son anda çizgiden topu çıkarıp golü önledi. Malatyasporlu oyuncular bu pozisyonda topun gol çizgisini geçtiği itirazında bulundular.

86. dakikada ortalanan topa 6 pasta yükselen Mehmet Albayrak, kalecinin kucağına vurdu.

88. dakikada Mehmet Albayrak'ın vuruşunda Mardin kalecisi yine başarılıydı.

Maçın 4. hakemi oynanmamış süre olarak 5 dakikayı işaret etti.

89. dakikada Mahmut’un ortasına Mehmet Albayrak kafayı vurdu, top kalecinin üzerine gitti.

90+3 oynanırken Caner’in attığı şutu kaleci çıkardı.

90+4 ve 5 oynanırken maçın kaderini değiştirebilecek iki ciddi atak yaşandı. Mardinspor kontratakta Malatyaspor savunmasını 4’e 2 yakaladı. Burhan’ın pasında Ali Yıldırım ceza alanına girdi, Eray ile karşı karşıya kaldı, vuruşu çok cılız olunca Malatya kalecisi gole izin vermedi. Karşı atakta ceza alanına ortalanan topa Mehmet vurdu, kaleci karşıladı, yere düşüp açılan topu Mehmet ikinci kez kaleye tamamlamak istedi, kaleci bir kez daha gole izin vermedi, maç 0-0 sonuçlandı.

Ve karşılaşma 0-0 bitti.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız