SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Hırsızlık ''Çok İyi İstihbarat ve Uzman'' İşi!..

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesi'ndeki "bekçisiz" Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'ne 10 gün önce giren hırsız ya da hırsızların, "nokta hedefi"nin paha biçilemeyen el yazması 30 ciltlik Kur'an-ı Kerim olduğu değerlendirliyor. En az 500 yıllık olduğu belirtilen Kur'an-ı Kerim'i çalanların izine rastlanamadı. Bu arada, kütüphanedeki el yazması 622 eser, Konya'daki Milli Kütüphane'ye naklediliyor..

BEKÇİSİZ KÜTÜPHANEDE "NOKTA HEDEF.."
Darende ilçesinde bulunan tarihi Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'he, yaklaşık 10 gün önce hırsız girmişti.

622'si "el yazması" olmak üzere 28 bin'in üzerinde kitabıyla, bölgenin en önemli kütüphanelerinden biri olan Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'ne hırsız yada hırsızların, zemin kattaki kalorifer dairesinin kapısını zorlayarak girdikleri saptanmıştı.

Bekçi kadrosu bulunmayan ve bu nedenle de bekçisi olmayan kütüphanede hırsız ya da hırsızların ne çaldıklarının envanter incelemesinden sonra ortaya çıkacağı belirtilmişti.

EL YAZMASI KUR'AN-I KERİM GİTMİŞ..
Yapılan araştırmalar sonucunda, hırsız ya da hırsızların, kütüphaneye 35 yıl önce bağışlanan ve en az 500 yıllık olan 30 ciltlik çok değerli el yazması Kur'an-ı Kerim'i çaldıkları saptandı.

Milliyet'te yayınlanan habere göre de; Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Mustafa Paşalıoğlu, geçen hafta, kütüphaneye giren kişi ya da kişilerin sandık içerisinde korunan Arapça nesih yazı türü ile kaleme alınan 17 yaprak, 34 sayfa ve her sayfasında 7 satır bulunan set halindeki 30 cüzlük Kuran'ı çaldığının belirlendiğini söyledi.

Paşalıoğlu, elyazması Buhari Şerhi ile Ayni'nin kaleme aldığı 2 ciltlik tarih kitabının kapaklarını söküp atan kişilerin, bu eserlerin içlerini de çaldığını kaydetti. Paşalıoğlu, soruşturma kapsamında Kültür Bakanlığı'ndan 4 kişilik bir heyetin kütüphanede kapsamlı bir inceleme ve sayım yapacağını ifade etti.

Hırsız ya da hırsızların; "çok iyi istihbarat" yapmış oldukları değerlendirilirken, polis olayı bu yönüyle de araştırıyor.

Bu arada, çok değerli eserlerin muhafaza edildiği Darende'deki kütüphaneye, tüm isteklere karşın bir bekçi kadrosu verilmemesi ve ardından meydana gelen hırsızlık olayı ilçelilerin tepkisine neden oldu. Darendeliler, "Malatya'daki bir konakta 3-5 bekçi çalıştırıyorlar. Burada çok değerli eserler varken, bir bekçi verilmedi.. Sonra da beklenen oldu.." diye konuşuyorlar.

KIYMET BİÇİLEMEDİ..
Ayrıca, çalınan Kur'an-ı Kerim'e Malatya'daki uzmanlarca kıymet biçilemediği, bu nedenle Adana'dan bir uzman grubunun bu konuda çalışmalara başladığı haber alındı.

Diğer yandan; hırsızlık olayının ardından, kütüphanede bulunan 622 el yazması eserin, Konya'daki Milli Kütüphane'ye nakledileceği, bunun için Konya'dan uzmanların gelerek kütüphanede çalışma yaptığı da bildirildi.

FOTOĞRAF: Darende'deki Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi'nden çalındığı saptanan el yazması Kur'an-ı Kerim'i, Görüş ve İHA Darende Muhabiri İsmet Uğur geçtiğimiz yıllarda böyle görüntülemişti. Şimdi bu eser çalındı ve akıbeti bilinmiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız