SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Hizmet 23 Noktada Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:50:03
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi ÇERÇÖP projesi kapsamında Türkiye’de bir ilk olan Geri Dönüşüm Evleri’nin sayısını arttırmaya devam ediyor. Yapılan proje ile toplumda farkındalık oluşturan Yeşilyurt Belediyesi, 23 Geri Dönüşüm Evi’ni belirlenen noktalara yerleştirdi.

Yakınca Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu meydanına düzenlenen tören ile belirlenen noktalara sevk edilecek Geri Dönüşüm Evleri sayısı 23’e çıktı. Törene AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Sizin eskiniz başkasının yenisi olabilir” bakışıyla Geri Dönüşüm Evleri, vatandaşlarımızın ihtiyaç fazlası ya da kullanmadığı, bir başkasının ihtiyacı olabilecek kıyafet, kitap ve oyuncakların yeni sahipleri ile buluşturulmasını amaçlıyor. Geri Dönüşüm Evleri’nde toplanan eşyalar gerekli onarım ve ambalaj işleminden sonra yeni sahiplerine teslim ediliyor.  

Ayrıca pil, ilaç, bayat ekmek ve ambalaj atıklarının doğaya zarar vermeyecek şekilde bertarafı sağlanıyor, diğerleri ise ikincil üretimde kullanılmak üzere ilgili sanayi kuruluşlarına işlenilmek üzere gönderiliyor. Böylece çevremiz ve doğal kaynaklarımız korunmuş olup, ekonomiye katkı sağlanıyor.

POLAT, “ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ VE BÜYÜMESİ TEK DÜZE OLMAMIŞTIR”

Açılışta Konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, " Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi tek düze olmamıştır ve olmayacaktır.  Fiziki değişimlerin yanında bilinçli, kültürel değişim, sosyal değişim bunlar hepsi hep birlikte ilerleyecektir. Bir toplumun gelişmişlik düzeyine baktığımız zaman yerinde ayrıştırma geri dönüşüm ve tekrar ekonomiye kazandırılacak atıkların nerede ve nasıl kullanıldığı aslında o beldenin o şehrin süreç anlamında ne denli ayak uydurduğunu gösterir. Bizde Yeşilyurt Belediyesi olarak her zaman duyarlı olduk, bundan sonra da sürekli olacağız. Yine bugün geri dönüşüm evlerinin açılışını yapıyoruz.  Şuana kadar 14 noktada geri dönüşüm evlerimiz hizmet veriyordu, Bugün düzenlenen tören ile bu sayıyı 23 nokta çıkardık. Bu Geri Dönüşüm Evlerimize ek olarak 82 mahallemize de hitap edecek ve yine Türkiye’de bir ilk olacak olan iki adet “Mobil Geri Dönüşüm Evi”mizde yakında hizmetinizde olacak” dedi. 

POLAT, “KURU TEMİZLEME ATÖLYESİ KURULDU”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geri dönüşüm evlerine bırakılan kıyafetler için Kuru Temizleme atölyesi kurduk. Buraya bırakılan elbiseler kuru temizleme atölyesinde temizlendikten ve yeni gibi jelâtinlendikten sonra ihtiyacı olan kardeşlerimize dağıtılacak. Bırakılan kitaplar mahalle kütüphanelerinde değerlendirilecektir. Bu projemizin Yeşilyurt'umuza hayırlı olmasını diliyorum.  Törene katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekilimize, Muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, "Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve ekibi yaptıkları bu proje ile hem doğal kaynakları koruyor, hem de yer altına gidip yok olacak malzemeleri değerlendiriyor. Yeşilyurt belediye başkanıma ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.  

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı değerlendirmede, "Hacı Uğur Polat Belediye başkanı oldu. 300 bin nüfuslu Yeşilyurt'un Belediye Başkanı ve göreve geldiğinden beri inanılmaz bir coşkuyla her an, her dakika 24 saat yetmez, 25 inci saati bulmamız lazım, diyerek çalışıyor. Belediye Başkan Yardımcılarıyla, Meclis Üyeleriyle, Personelleriyle birlikte kendine çok güzel bir ekip kurdu. Nereye gitsek yapılan hizmetleri görüyoruz. Ben bütün çalışanlarına ve değerli Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız