SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Hizmet Yarışı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu'nun yapılan seçiminde başkanlığa seçilen Avukat Selahattin Sarıoğlu, devir teslim töreni ile görevini devraldı.

Malatya Barosu'nda yapılan törende 3 dönemden beri başkanlık görevini yürüten Avukat Mehmet Görgeç, görevini çiçekle karşıladığı Avukat Selahattin Sarıoğlu'na devretti. Törende konuşan eski başkan Avukat Görgeç, "12 Ekim'de yapılan seçimde iki arkadaşımız aday oldu. Seçimde 138 oy alan Selahattin Sarıoğlu arkadaşımız, bugün mazbatasını aldı. Ben 2002 yılından 2008 yılına kadar 3 dönem Malatya Baro Başkanlığını yürüttüm. Malatya Barosu, mesleki faaliyetle birlikte Malatya kamuoyu yada ülkemizdeki sorunlarla ilgili olarak insan hak ve hukuku ile ilgili olarak her meselede taraf olmuştur. Yeni seçilen başkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum.

Arkadaşlarımızın gerek mesleki haklarının savunulmasında ve gerekse de hizmet yarışında savunma bayrağını en üst seviyelere taşıyacağına inanıyorum. Ben birikim ve tecrübelerimle bu arkadaşlarımıza hizmet edeceğimi taahhüt ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır, bir nöbet değişikliği gerçekleşmiştir. Bu nöbet değişikliğinin Malatya Barosu'nun hayrına olacağını ifade ediyorum. Selahattin Sarıoğlu başkanlığındaki yeni yönetimi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

Malatya Barosu'nun yeni başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu ise şunları söyledi:

"Bu makamda bir devir-teslim töreni daha yaşandı. Daha önce de çok yaşandı, bundan sonra da yaşanmaya devam edecektir. Çünkü kurumlar kalıcı, makamlar kalıcı, kişiler geçicidir. Bu bir hizmet yarışıdır. Baroya hizmet demek, savunmaya hizmet etmek demektir, yargıya hizmet etmek demektir, hukuk devleti ilkesine hizmet etmek demektir. Türkiye'ye hizmet etmek demektir. Avukat Mehmet Görgeç, 3 dönem Malatya Barosu'nun başkanlığını yürüttü. Başkanlığı süresince, birliğin, dayanışmanın, arkadaşlığın gelişmesine
katkıda bulundu. Kendilerinin büyük hizmetleri oldu. Biz bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz böylesi başkanlarımızdan ışık alacağız, bilgi alacağız, birikimlerinden yararlanacağız. Bu hizmeti bir adım öteye götürmeye çalışacağız. Mümkünse çıtayı biraz daha yükseklere çıkartmaya çalışacağız. Biz hukuk devleti ilkesinin gerçekleşmesine ve yaşanmasına çalışacağız."

Sarıoğlu, Baro'nun lokali için Beşkonaklar'daki bir binaya talipli olduklarını ve girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Devir-teslim törenine yapılan seçimde aday olan Eyüp Kutlubay da katılarak, seçimdeki rakibine yeni görevinde başarılar diledi.

Törenden sonra yeni ve eski yönetim toplu halde birlik mesajı vererek fotoğraf çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız