SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Hizmete Bina da Verdik..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi Kaymakamı Vural Karagül, "Sivil savunma bilinci zihinlere yerleştirilmeli" dedi.

28 Şubat 2008 günü Malatya Valiliği'nce Malatya'da düzenlenen deprem tatbikatında görev alan, Darende Arama Kurma Timi (DAKUT) üyeleri konu ile ilgili Kaymakam Vural Karagül'ü ziyaret ederek, bilgi verdiler. Tatbikatın gerçekle ayırt edilemeyecek şartlarda gerçekleştiğini kaydeden dernek üyeleri, arama ve kurtarma eğitimi konularında okullardan gelecek taleplere yardımcı olacaklarını söylediler.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Kaymakam Vural Karagül, şunları söyledi:

"İlçe içerisinden geçen ve doğuyu batıya bağlayan D-300 devlet karayolunun ilçenin bağlı bulunduğu Malatya arasındaki bölümünde oldukça fazla rampa ve keskin virajlar vardır. Bu yolda her yıl kazalar olmakta birçok vatandaşımız bu kazalar sonucu maalesef hayatını kaybetmektedir. Ayrıca yüksek rakımda bulunan kısımlarda kış aylarında kar ve tipi nedeniyle yol ulaşıma kapanmaktadır. Göreve başladığım sıralar ilçede gönüllü kişiler, kısa adı DAKUT olan Darende Arama ve Kurtarma Timi Derneği adında bir dernek kurmuşlardı. Kamu yararına çalışan bu derneğimiz aynı zamanda güvenlik güçlerinin faaliyet alanında onlara yardımcı olmaktadır. Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu çalışmaya Kaymakamlık olarak bizde imkanlar ve mevzuatlar çerçevesinde yarımcı olmaktayız. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca, Dünya Bankasınca desteklenen Sosyal Riski Azaltma Projesine sunmuş olduğumuz malzeme talebimize 32 bin YTL kaynak aktarılmıştır. Elde edilen bu kaynak ile dernek faaliyetlerinde kullanılmak üzere, göçük altı ses dinleme cihazı, özellikle trafik kazalarında kullanılan hidrolik kesici ve ayırıcı alet başka olmak üzere birçok arama ve kurtarma aleti alınarak derneğe kazandırılmıştır. Derneğin faaliyetlerini yürütebilmesi, ekiplerin teçhizatların bulundurulması amacıyla kamuya ait bir bina kaymakamlığımızca onarılarak derneğin kullanımına tahsis edilmiştir."

Karagül, bir ilçede böyle hayati öneme haiz derneğin bulunmasının haklı gururunu yaşadıklarını ve bütün il ve ilçelerde bu tür faaliyetlerin yaygınlaştırılmasının önemine dikkati çekerek, “Sivil savunma bilinci zihinlere yerleştirilmeli. Afetlere her zaman hazırlıklı olunmalı" diye konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız