SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mahallelilik' Toplantıları Sürüyor

0
Güncellendi - 2018-05-20 02:32:13
'Mahallelilik' Toplantıları Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından başlatılan Mahallelilik Projesi’nin toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi’nde yapılan toplantıda oluşturulan birliktelik, mahalleleri daha güçlü ve daha sağlıklı kılıyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın benim en büyük projem dediği Mahallelilik Projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Mahallede birlik ve beraberliği, dirliği, düzeni, daha sağlıklı bir yapının oluşmasına büyük katkı sağlayan Mahallelilik Projesi kapsamında Orduzu Mahallesi Köşebaşı mevkiinde yapılan toplantıda, mahallelik projesinin önemi konuşuldu.

Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş, Malatya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı, bazı belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda mahalleli katıldı.

Toplantının düzenlenmesinde öncülük eden mahalle sakinlerinden İlyas Akçebe, “Ben Selahattin Gürkan başkanımızı yaklaşık 18 senedir takip ediyorum. Yapmış olduğu hizmetleri yakından takip ediyorum. Özellikle Çınar'a vermiş olduğu hizmetlerde dolayı mahallemiz adına çok teşekkür ediyorum. Battalgazi'de yapmış olduğunuz tarihi eserlerin hayata geçirilmesi ve ayağa kaldırılmasında, yeni hizmet binası yapımında ve İspendere’de emekleriniz var, bunları takip ediyorum” diyerek, Başkan Gürkan’ın Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdığını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Belediye Başkanlarının görevi, memlekete hizmet etmektir. Biz özellikle yola çıktığımızda tarihimizi ayağa kaldırıp, sadece günün Belediye başkanı değil, geleceğin Belediye başkanı nasıl olunur, geçmiş yılların belediye başkanı nasıl olunur? Onun felsefesiyle hareket ettik ve geçmiş binyılların eserlerini ayağa kaldırdık. Burada da izbe, kendi haline terk edilmiş, tescilli 800 yıllık bir çınarımız vardı. Sonuç itibariyle oradaki o bölümü kamulaştırdık, Çınar'a da gerekli bakımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen ekiplerce yaptırdık ve çeşme sularını buraya verdik. Kayseri'den getirmiş olduğumuz usta ile biz, sokak çeşmelerini, buna Battalgazi'de dahil, aynen buradaki mimari şekilde yaptırdık. Bu hizmetler bu memlekete hayırlı olsun. Biz 15 yıl önce burada 2. üniversite olacak dedik ve bin dönüm yer aldık. 3 bin dönümde artı katma değer sağlayacak yerle şuanda 2. üniversitemiz de Battalgazi'de açılmış oldu. Malatya'mıza, Battalgazi'mize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Mahallelilik projesi bizim en önemli projemizdir” diyen Başkan Gürkan, sözlerine şöyle devam etti;

“Şuan bu proje Türkiye projesi oldu. Cumhurbaşkanlığı noktasında, Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ noktasında pilot uygulamalarda yapıldı. Burada olduğu gibi birçok yerde yapıldı bu uygulama. Bundan sonrada bu sevgi ve muhabbet atmosferini bozmayalım. Hissi ve nefsi olarak hareket etmeyin. Ramazanı Şerif'in sizlere, milletimize, ülkemize, insanlığa barış ve huzur getirmesini niyaz ediyorum”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız