SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İddia Doğru Olamaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:36:41
A- A+ PAYLAŞ

Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, mecliste kabul edilen Büyükşehir Yasa Tasarısı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vekil Şahin, basın mensuplarının; köprüyol(Viyadük), Çevre Düzeni Planı(ÇDP) ve dershanelerin kapatılması ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Şahin, “Muhalefetin her türlü engelleme çabalarına, hatta bir milletvekilinin hakarete varan sözlerine rağmen ciddi mücadelelerin ve atışmaların yaşandığı bir mücadele sürecinden sonra Büyükşehir yasasını çıkardık. Sonunda Malatya’mız da Büyükşehir oldu."diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİRLE BÖLÜNME OLMAZ”

Milletvekili Şahin, yasayı bölünme yasası olarak gören muhalefeti kastederek “Bu iddia doğru olamaz. Büyükşehir olmakla üniter yapı bozulmaz, bölünme asla olmaz. Eğer öyle olsaydı İstanbul ve Kocaeli veya diğer 16 Büyükşehir Belediyesi zaten vardı bölünme o zaman olurdu. Bunun adı muhalefet değil. Kapatılacak beldelerde sandık koyup oylamaya kalkışanlar da oldu. Ancak o beldelerde yaşayanlar bize gelerek hizmet alamadıklarını ve Büyükşehir yasasını desteklediklerini söylediler. Konak beldesi örneği ortada, Konak beldesi kapandığında, 6 trilyon borçla Malatya Belediyesine devredildi. Şimdi borcu ödendi ve hizmet almaya başladı. Belde belediyelerin çoğunda 20 civarında personel çalışıyordu. Bunlara ödenen paraları hesaplarsanız korkunç rakamlar ortaya çıkar. O paralarla beldeye en iyi hizmetleri götürebilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

İl başkanı, milletvekilleri ve belediye başkanı ile uyumlu çalışarak Malatya’nın çözüm bekleyen sorunlarına el attıklarını belirten vekil Şahin, “Birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’nın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Büyükşehir bir hedefti ona ulaştık. Şimdi hep birlikte tüm Malatya’yı kalkındırmak için birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun, Karayollarının Malatya’ya “Üvey Evlat” bakış açısı ile baktığı yönünde ve Viyadükte sehim farklılığının ciddi oranda artığı ve facia aşamasına geldiği yönünde ciddi iddialar var. Bu iddialarla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu ile ilgili olarak, "Konuyu yakından takip ediyoruz. Bu kadar ciddi boyutlarda olduğunu sanmıyorum ama, önümüzdeki hafta içinde Ulaştırma Bakanlığının Bütçesi görüşülecek. Bütçe görüşmeleri sırasında bu iddiaları Meclis kürsüsünden gündeme taşıyacağım” diyerek yanıtladı. 

Şahin, “Malatya’yı 2040’lı yıllara taşıyacak olan Bölgesel Çevre Düzeni Planı(ÇDP) ile Büyükşehir İl planı arasında önemli farklılıklar var. Planlar çoğu yerde çatışıyor. Acaba, hangi plan uygulanacak?”yönlü soruyu “ Malatya’yı sadece tarım ve hayvancılık kenti olarak görmemek gerekir. Her gün büyüyen sanayisi ve sanayi alanlarıyla bir sanayi kenti olarak da düşünmemiz gerekiyor. İleriki süreçte herhangi bir sıkıntı yaşanırsa sorun giderilir. Ayrıca, Büyükşehir yasası ile çarpık kentleşme ve yapılaşma önlenecek ve imar bütünlüğü açısından da önemli kazanlar sağlanacaktır”  dedi.

BAŞBAKANA MUHALEFET Mİ?

Milletvekili olmadan önce kendisi de dershane sahibi olan ve seçildikten sonra hisselerini 720 bin lira karşılığında devrettiği öne sürülen milletvekili Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin bir dille kapatılacağını ilan ettiği dershaneler için başbakana muhalefet eder gibi konuştu: “Dershanlerin kapatılması ile ilgili olarak yaşanan endişelerin bertaraf edilmesi konusunda sayın bakanımızla görüştük. Unutulmamalıdır ki dershaneler, o dönemde bakanlığın yanlış uygulamaları sonucu meydana gelen ihtiyaçtan doğmuştur. Siz sınav sistemini ortadan kaldırmazsanız, dershaneleri kapatamazsınız. Kapatırsanız, onun yerini başka şekilde doldurulur.  Sektörde 100 binden fazla insan çalışıyor. Bunları görmezden gelemezsiniz” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız