SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İddia Doğruysa!..

A- A+ PAYLAŞ

Star Gazetesi’nin bölge ekinde Diyarbakır’da, Malatya’dan bir firmanın imal ettiği deli dana hastalığı olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkaran jelatin maddesi bulunan 5 bin kilo yoğurdun imha edildiği haberi yeralırken, Malatya’daki bu firmanın hangisi olduğu, Malatya başta olmak üzere başka yerlere gönderdiği ürünlerde bir sıkıntı olup olmadığı merak konusu oldu. Yetkili makamların bu konuda açıklama yapmaları bekleniyor.

MALATYA FİRMASI..
Star Gazetesi’nin 5 Ekim Cuma günkü bölge ekinde Engin Öztürk imzası ve “Beş bin kilo yoğurt imha edildi” başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

”Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Diyarbakır Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, gıda satışı yapılan işyerlerine yönelik rutin olarak süt ve süt ürünleri kontrollerinde insan sağlığını ciddi derecede bozan bir maddeye rastladı. Kentte en çok tüketilen bir firmaya ait olan yoğurtta jelatin maddesi tespit edildi.

Merkezi Malatya’da olan bir firmaya ait olan yoğurtta aşırı miktarda başta deli dana hastalığı olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkaran jelatin maddesi tespit eden Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, bu ürün ile aynı üretim izni ve seri numarası ile üretilen tüm yoğurtları piyasadan topladı. 5’er kilolar içerisinde bin adet (5 bin kilo) yoğurt hemen imha edildi.

Diyarbakır Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, aynı ürünün Diyarbakır’a girişini yasaklarken, Malatya Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’ne de konu ile ilgili bilgi verdi. Malatya Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü, Türk Gıda Kodeksi tebliğ hükümlerine uymadığı için firmayı 5 bin YTL idari para cezası ile cezalandırdı..”

MALATYA’DA NE YAPILDI?
Diyarbakır mahreçli haberde Malatya’da olduğu belirtilen firmaya sadece idari para cezası uygulandığı bilgisi yeralırken, üretim merkezi olan Malatya’daki ilgili resmi kuruluşların firma hakkında başkaca ne yaptıkları, sağlığa zararlı üretimin neden kaynaklandığı ve bu ürünlerin Malatya’nın yanı sıra başka yerlerde piyasaya sürülüp sürülmediği konusunda bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmamış olması kafaları karıştırdı.

Malatya Tarım İl Müdürlüğü’nden, konuya ilişkin açıklama bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız