SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İddialar Doğru mu?'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, TBMM'de görüşülmekte olan Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu ve 2 Kanunda Değişiklik Yapma Tasarısı görüşmeleri sırasında verdiği önergenin gerekçesiyle ilgili konuşmada, Pütürge Devlet Hastanesi Başhekiminin görevden alınmasına ilişkin iddiaların yanı sıra Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimlik konusunu gündeme getirdi.

Aslanoğlu, TBMM'deki konuşmasında; AKP tarafından Beydağı Devlet Hastanesi başhekimliğine getirilip, daha sonra görevden alınan başhekimin yargı kararıyla göreve döndüğünü, 3 gün sonra yeniden görevden alındığını, bu ismin ilk alındığı dönemde yerine atanan başhekimin icraatları ile ilgili 59 iddianın ilgili makamlara iletilip, müfettiş istendiğini, ne müfettiş gönderildiğini ne de araştırma yapıldığını öne sürdü.

Aslanoğlu, Pütürge Devlet Hastanesi Başhekiminin de, dün bir telefon emriyle görevden alındığını, pratisyen olan bu hekimin, 1.5 yıl önce hastaneye Aile Hekimliği uzmanı bir hekimin atanması ve hastanede uzman hekim olduğu için başhekimlik görevinden alındığı yolunda savunma yapılmasına rağmen, görevden alınma konusunda bazı iddialar olduğunu söyledi. Aslanoğlu, görevden alınan başhekimin, ilçedeki bir eczaneden getirilen ilaç kupürlerine reçete yazması talebini kabul etmediği için görevden alındığı iddialarını meclis kürsüsünden ifade etti.

Öte yandan, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'ne yapılan bir üst düzey atamayla ilgili, Malatya'daki bazı basın kuruluşları ile milletvekillerine de "Bir Grup Demiryolu Çalışanları" imzasıyla gönderilen, ciddi iddia ve suçlamaları içeren bir mektubu alan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, bu mektubu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a ileteceği bildirildi. Söz konusu mektuptaki birçok iddia arasında, söz konusu kişinin göreve getirilir getirilmez kurumun ihaleleriyle ilgili işleri yaptığı iddiası da yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız