SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İhale İptal Edilir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:44:37
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz aylarda birçok eksikliği bulunmasına rağmen açılışı yapılan ve bu nedenle eleştiri konusu olan Yeni Devlet Hastanesi’ndeki 4 sabit büfe ve kafeterya ile 7 mobil büfenin ihalesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği binasında yapıldı. Dün saat 10.00’da  başlayan ve açık arttırma usulü ile yapılan ihaleye 14 firma katıldı. İhale, 14. turda sona erdi. Açık arttırmanın son turunda en yüksek teklifi 1 milyon 255 bin TL ile Özcan Tekstil Limited Şirketi verdi.

14 firma katıldı

Malatya Devlet Hastanesi bünyesindeki toplam 877,35m² alanda 4 adet sabit büfe ve 7 adet mobil büfenin ihalesi açık teklif usulü ile yapıldı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlik Binası’nda yapılan ihaleye 14 firma teklif verdi. İhale’nin 15. katılımcısı olan Enver Taşkıran’ın dosyası ise ihale saatinden önce komisyonu verilmediği gerekçesiyle kabul edilmedi.

İhaleye katılan Bünyamin Türkmen, Mahmut Tuncil, Enkay Temizlik Ltd Şti, Nil Otopark, Cemal Ermin, Abdulrezak Çimen, Umut Tekstil, Özcan Temizlik, Günbay Elektrik, Çırağan Düğün Sarayı, Burak Çakmak, Ramazan Bülent Avşar, Adaks Turizm, Altınel Kadayıf’ın dosyaları tek tek açıldı ve ihale şartnamesinde belirtilen evrakları temin edip etmedikleri tespit edildikten sonra açık arttırmaya geçildi. 

585 bin TL muhammen bedel ve 117 bin TL geçici teminat istenen ihalenin açık arttırması kıran kırana geçti. 

İlk olarak Nil Otapark ihalede çekilirken, açık arttırmanın 5. turundan itibaren ihale Cemal Ermin, Abdulrezak Çimen, Umut Tekstil, Özcan Temizlik ve Günbay Elektrik arasında devam etti. 8. turda ise ihalede Umut Tekstil, Özcan Temizlik ve Günbay Elektrik olmak üzere 3 firma katıldı. İhalenin 13. turunda ise Umut Tekstil verdiği 1 milyon 210 bin TL teklifin ardından çekildi. 14. turda Günbay Tekstil 1 milyon 245 bin TL teklif verirken, Özcan Temizlik, 1 milyon 255 bin TL ile en yüksek teklifi verdi.

İhale Komisyonu’nun değerlendirmesinin ardından ihaleye ilişkin son karar verilecek.

Şartnameye itiraz

Bu arada hastanenin tamamlanmadan açılması gibi büfe ve kafeterya ihalesi de şartnamesi nedeniyle eleştirilere neden oldu. İhale için İstanbul’dan gelen ancak teklif dosyası vermeyen Topkapı Park firmasının yetkilisi Ülkü Muhan ihale şartnamesinin yanlış hazırlandığını, kimlik fotokopisi bulunan herkesin katılabileceği bir şartname hazırlandığını öne sürerek ihale için itirazda bulunacaklarını söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği’nin başka illerdeki hastanelerin kantin, kafeterya ve büfe ihalelerinin şartnamelerinde, katılacak firma veya kişilerin devlete SSK, vergi borcu bulunmadığına dair belge istendiğini, ihale katılımcılarından sertifika istendiğini belirten Ülkü Muhan “Burada kurumun, gerçek ehil işletmeci alması mı doğru, yoksa amacı dışında birilerinin gelip orada faaliyet göstermesi mi doğru?  Bu ihale büyük ihtimalle iptal edilecek. Bu ihaleye fesat karışır, ihale töhmet altında kalır. İhaleye itiraz edeceğiz. Ortaklarım, Kamu Hastaneleri Birliği’nin birçok ildeki ihalesini almış vaziyette ve oradaki şartnamelerde işin gerçek alıcılara verilmesini sağlayacak türden maddeler var. Ama Malatya’daki ihalede herhangi bir vatandaş kimlik fotokopisi girebilecek şekilde şartname hazırlanmış. Bu doğru değil. Sertifikalı usta belgesi olması gerekiyor ama Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bunu şartnameye yazmamış. Ben, kurumun acemiliğine, çalışan memurların acemiliğine veriyorum bunu. Kasıtlı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama şu var: Devlete borcu olmayacak, SSK ve vergi borcu olmayacak, sertifikalı kantincinin gerçekten kantin kafeterya işletmeciliği yapmış insanların orda olması lazım.  İsterdik ki, şu ihale daha şeffaf olsun, daha ehil kişilerin alacağı şekilde düzenlensin” diye konuştu. 

İhalenin katılımcı firmalarından biri olan Burak Çakmak da ihalenin şartnamesini eleştirdi. Çakmak “Okul kantinlerinde bile kantin işletmecisi belgesi, ustalık belgesi isteniyor. Burada hiç bir şey istememiş. SSK ve vergi borcunun olmadığına dair belge istenmiyor. Devlete borçlu olan firmalar bile ihaleye girebilir. Kantincilikle alakası olmayan birçok firma bugün burada ihaleye katılıyor” dedi.

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız