SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İptal Edilen Organizasyon İçin Para Ödendi mi?

0
Güncellendi - 2020-12-08 02:10:17
İptal Edilen Organizasyon İçin Para Ödendi mi?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Malatya Film Festivali’nin bu yıl yapılması öngörülen 10.’sunun, “cinsiyetsiz ödül” krizi nedeniyle iptal edilmesine karşın, Festival için İstanbul’da basın toplantısı organizasyonu yapılması amacıyla da bir ihale düzenlendiği, festivalin ve ihalesinin iptal edilmesine karşın, basın toplantısına ilişkin ihalenin iptal edilmediği öğrenildi.

Malatya Film Festivali için İstanbul’da yapılması öngörülen basın toplantısı organizasyonu ihalesinin, Festivalin iptal edildiği 14 Kasım 2020 tarihi sonrasındaki bir haftayı da kapsayan, 10 gün süreli olduğu ortaya çıktı.

 “10. Malatya Uluslararası Film Festivali Basın Toplantısı Organizasyonu” başlığını taşıyan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleye, sadece Kültür Sanat Etkinlikleri ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş.’nin teklif verdiği ve 298 bin TL bedelle, ihaleyi anılan şirketin kazandığı açıklandı.

Malatya Film Festivali, cinsiyetsiz ödül krizi nedeniyle iptal edildiği için, İstanbul’daki basın toplantısı da yapılmamıştı.

Bir basın toplantısı için yaklaşık 300 bin TL harcama yapmanın yarattığı israf ekonomisi modeli bir yana, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yapılmayan toplantı için ödeyeceğini açıkladığı 298 bin TL’yi ödeyip ödemediği, film festivali iptal edildiği için ihalenin iptal edilip edilmediği de bilinmiyor.

Çünkü, basın toplantısı ihalesinin iptal edildiğine dair bir ilan yayınlanmadı. Dolayısıyla, halen geçerliliğini koruyan ihale nedeniyle, yapılmayan bir iş için 298 bin TL’nin ödenip ödenmediği de merak ediliyor.

Neler olmuştu?

Malatya Film Festivali, formalite bir ihale ile Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Elif Dağdeviren’e verilmiş, hatta Elif Dağdeviren ihaleden önce, festivali kendisinin organize edeceğini açıklamış ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Film Festivali’ne yönelik toplantılar yapmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya Film Festivali’ne ilişkin medya kuruluşlarına gönderilen açıklamada; Berlin Film Festivali’nin LGBT yönelimli oyunculara daha fazla alan açmak amacıyla, ‘En iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu’ ödülleri yerine, cinsiyetsizliğe vurgu yapan ‘En iyi oyuncu’ ödülü verme yönündeki kararını desteklemek amacıyla, Türkiye’de ilk defa cinsiyetsiz ödül verileceği açıklanmıştı.

Büyükşehir Belediyesi yönetim ve sorumluluğundaki Malatya Film Festivali’nin bu kararı Malatya ve Türkiye kamuoyunda tepkiyle karşılanmış ve bu nedenle Festivalin, 1-5 Aralık 2020 tarihinde yapılması öngörülen 10.’su, "koronavirüs salgını" gerekçesiyle iptal edilmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ömer (3 yıl önce)
    Bir algı yönetimi ile belediyenin kredi ile maaş ödediğini esenliğin maaşları ödeyemez hale geldiğini, değil müdürler taşeronlara makam arabası tahsis edildiği bir belediyenin olmadığını mı iddia edilecek.Proje Koordinatörü, proje şefi, proje uzmanı ve devlette karşılığı olmayan ünvanlarla farklı maaş alındığı gerçeğini nasıl yalan olduğuna döndüreceksiniz. Superb makam araçları herkesin altında idi. Malatya herşeyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih yaman (3 yıl önce)
    arkadaşlar hani belediye batmıştı, borcu çoktu, çalışanların maaşının düşürülmesi lazımdı, araçlar fazlaydı, çalışanlar fazlaydı, har vurup harman savurulmuştu, israflil müşriflik havalarda uçmuştu, 2 milyar borcu vardı, 5 yılda geçse kapanmazdı. -araç fazla dediniz dünya kadar araç aldınız. -personel fazla dediniz dünya kadar personel alındı. -maaşlar fazla dedin, ilk başta düşürüp sonra dünya kadar zam yaptın, -açılan asfalt dökülmeyen yollara asfalt döküp sıfırdan yapmış gibi yaptın, -3 km lik yola 30 km dedin, -işinize gelmediğinde borç çok dediniz, işinize geldiğinde para bol dediniz. biraz yorumum film festivalinden sapmış olabilir ama demek istediğim, belediye ne ara 2 MİLYAR BORCU kim, nasıl, neyle, nasıl ödeyip belediyeyi sıfıra çıkardı da böyle israflar yapma yetkisini gördüler acaba ? ayrıca malatyahaber'de yıllarca tarafsızlık ilkesinden sapmadığı için malatyamız bu konuda çok şanslı. Malatyahaber gibi bi haber sitesi olmasa bunları göremeyeceğiz, bilemeyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (3 yıl önce)
    Bir basın toplantısı için 298 bin lira harcıyor Malatya Büyükşehir Belediyesi. İyi para. Bak, bu gerçekten Türkiye'de bir ilk. Bu parayı, pandemi döneminde biner liradan 298 esnafa, ya da 250'şer liradan 1200 dar gelirli aileye dağıtsan sosyal belediyecilik yapmış olacaksın ama o da sana nasip olmaz Selahattin Gürkan. Senin işin israftan başka şey değil çünkü.
    0
    0
    Yanıtla