SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İhaleler Ne Oldu?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nde geçtiğimiz hafta düzenlenen ve sonuçları kamuoyu tarafından da merak edilen ihalelere ilişkin olarak bugüne kadar medyaya yönelik doğrudan bilgilendirme yapılmadı.

Malatya Belediyesi geçtiğimiz hafta 4 ihale düzenlemiş, bu ihalelere ilişkin bilgileri ihaleler öncesinde ‘Belediyede İhale Haftası’ başlıklı haberle kamuoyuna duyurmuştuk.

Sözkonusu 4 ihaleden en önemlisi ve rakamsal büyüklük açısından en büyüğü olan ‘Malatya Belediyesi Sınırları İçerindeki Alanlar ve Mahallerin Temizliği ile Çöp Toplama İşi’ne ait ihale, istenilmemesi gereken bir evrakın istenilmesinden dolayı iptal edilirken, mezarlık hizmetlerine ait ihaleyi ise bu hizmeti daha önce yürüten İnka İnşaat’ın kazandığı öğrenildi.

‘Su abone, sayaç okuma, ihbarname dağıtma, sayaç tamiri ve bakımı, sayaç sökme ve takma, sayaç kontrol, isale arızalarının tamiri, bakımı ve çevre kontrol hizmeti alımı işi’ ve 40 personel kapasiteli özel güvenlik ihalesine dair ise bugüne kadar hiçbir açıklama yapılmadı. Temizlik ve mezarlık hizmetleri ihalelerinin sonuçlarına ait bilgiler de, belediye dışı kaynaklardan edinilmiş ve sitemizde yayınlanmıştı.

Önceki dönemlerde, yapılan herhangi bir ihaleden hemen sonra belediye basın yayın müdürlüğü tarafından ihale sonucuna ilişkin hazırlanan basın bülteni medya kuruluşlarına gönderiliyor ve kamuoyu doğrudan bilgilendiriliyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız