SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İhalelerde Ne Oldu?..

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:59:43
Bu İhalelerde Ne Oldu?..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)'nin 2 hafta önce yaptığı Akçadağ ve Hekimhan su -kanalizasyon alt yapı ihalelerinin iptal edildiği öğrenildi. İhalelerin yapıldığına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir'in yaptıkları açıklamalardan önceki bir tarihle, ihale iptal kararının alındığının öne sürülmesi, "bu ihalelerde neler oldu, oluyor?" sorusunu akıllara getirdi.

11 milyon TL'lik Akçadağ alt yapı ihalesinin yapıldığını MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir 8 Ekim günü, 16 milyon TL'lik Hekimhan alt yapı ihalesinin gerçekleştirildiğini de Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır 13 Ekim günü açıklamışlardı. Çakır ve Özdemir, bu projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdikleri açıklamalarında, kısa sürede çalışmalara başlanacağını bildirmişlerdi.

Kimlerin katıldığı, kimlerin ne teklif verdiği konusunda herhangi bir bilgi verilmeyen Akçadağ ve Hekimhan ihalelerinin, iptal edildiği katılımcılara birer yazı ile bildirildi.

Hekimhan ihalesi katılımcılarına gönderilen yazıda; yapıldığına ilişkin 13 Ekim'de Çakır'ın kamuoyuna bilgi verdiği Hekimhan ihalesinin 5 Ekim'de yapıldığı, iptal kararının ise 7 Ekim'de alındığı bilgisi yeraldı.

Akçadağ ihalesi katılımcılarına gönderilen yazıda da, 5 Ekim'de yapılan ihaleye ilişkin iptal kararının 7 Ekim'de alındığı belirtildi. Oysa, MASKİ Genel Müdürü Özdemir, bu ihalenin yapıldığını 8 Ekim'de bir basın bülteni ile duyurmuştu.

İhalelerin "ekonomik görülmediği ve projelerin gözden geçirileceği" gerekçesiyle iptal edildiği öne sürüldü.

İhalelerin yapıldığına ilişkin açıklamalardan önceki tarihlerde iptal kararının alınmış olduğunun gösterilmesindeki amaç merak konusu olurken, iptal kararının 7 Ekim'de alındığı iddiası da, kamuoyuna ihalelerin yapıldığı ve iptal edildiğine ilişkin açıklamalarda "gerçek dışı" bilgi verilmiş olduğunu ortaya koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız