SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İki Ünvan Şereftir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Gaziler Günü nedeniyle Malatya'da ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan ile birlikte askeri ve resmi erkan katıldı.

Öğrencilerinde yer aldığı törende Atatürk Anıtına, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanlığınca çelenk konuldu. Atatürk İlköğretim Okulu Tarih Öğretmeni Hatem Denktaş tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasını ardından anıt önündeki tören sona erdi.

Gaziler Günü nedeniyle Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, yaptığı konuşmada, "Türk tarihinde İslam öncesi ve sonrasında şehitlik ve gazilik onuru vardır. Her Türk evladı da bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır" dedi.

"Türk Kültüründe Gazilik Anlayışı" adlı konferansı veren İnönü Üniversitesi Öğretim Yrd. Doç. Dr. Numan Durak Aksoy ise yaptığı konuşmasında, İslam dininde şehitliğe ve gaziliğe büyük önem verildiğini anlatarak,Türk tarihinde bu iki unvanı almanın bir şeref olduğunu belirtti.

Garnizon Komutanlığında görevli Kurmay Yarbay Osman Nuri Yıldırım ise gazilik ile ilgili verdiği sunumunda, "İnsanlık tarihi ile başlayan Türk tarihi, köklü devlet geleneği ve şanlı geçmişi ile dünya tarihinde silinmez izler bırakmıştır" dedi.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
Gaziler Günü nedeniyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan’ı da ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Gaziler Günü münasebetiyle bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirten Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, bu anlamlı günde kendilerini kabul eden Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan’a teşekkür etti.

Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizlerde bu ülke için mücadele veren gazilerimizin bu günlerini en içten duygularımızla kutuluyor, bu anlamlı günde gerçekleştirmiş olduğunuz bu ziyaretten dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız