SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu İlçemizde Sorunumuz Yok''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi'nde yapılan toplantıda eğitim sektörü ele alındı. Tiryandafil Oteli'nin salonunda düzenlenen toplantıya, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, müdür yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.

 

Toplantıda; okul öncesi eğitimi ile ilgili çalışmalar, okulların donanım ve fiziki durumları, eğitim öğretim ve öğrenci işleri, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), pansiyonlu okullar ve taşımalı öğrencilerin durumları, öğretmen ve personel ihtiyaçları, Haydi Kızlar Okula ve Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyaları ile özel öğretim konularını içeren konular ele alındı.

 

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Darende, eğitim ve öğretimde sorun yaşamayan ilçelerimizden birisidir” dedi.

 

Darende ilçesinde 3'ü meslek lisesi, 3 genel lise ve 1 özel lise olmak üzere 7 lise, 50 ilköğretim okulu ve 1 özel ilköğretim okulunda toplam 7 bin 151 öğrenci, 393 derslikte 432 öğretmen ile eğitim ve öğretim yapıldığını belirten Bulut, 2006 yılında 5 okulda onarım yapıldığını söyledi.

 

Bulut, ayrıca Darendeli işadamı Ahmet Çokyaşar tarafından yaptırılan 18 derslikli ilköğretim okulu ve Darende Kaymamalığınca yaptırılan 80 öğrencilik okul öncesi anaokulunun 2007–2008 öğretim yılında hizmete açılmasını hedeflediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız