SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İmam Hatip'in Gücünden"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:57:32
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHAMDER) tarafından 8. Geleneksel Pilav Günü ve Mezunlar Buluşması etkinliği düzenlendi.

Battalgazi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen etkinliğe AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, H. Cemal Akın; Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, İl Yazı İşleri Müdürü Serdar Otlu, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarıcı, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul mezunları-öğrencileri ile aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan BİHAMDER Sekreteri Gazeteci Haci Türkan, mezuniyetinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hatıraların, dostlukların dün gibi canlı olduğunu belirtti. Mevcut okul binalarının yapımında emeği geçenlere ve okul idarecileri ile tüm öğretmenlerine şükran borçlu olduklarını kaydeden Türkan “Gerçekten imam-hatipli olmak bir ayrıcalıktır. Hayatın hangi alanında olursak olalım, bir imam-hatipliye yakışır şekilde davranmanın gayretiyle aşılandık. İnancımıza, tarihimize, kültürümüze, ülkemize daima gereken önemi vermeyi bu okul sıralarında öğrendik. Bunun için imam-hatip ruhu gerçekten bambaşka ulvi gayeleri hedeflemeyi sağlıyor” dedi.

BİHAMDER’in kısa bir süre önce kurularak faaliyetlerine başladığını anlatan Türkan, “Çeşitli panel, konferans, seminer ve kurslarla ülke eğitimine katkıda bulunmanın yanı sıra öğrencilere burs vermeyi de hedefliyoruz. Dernek olarak, özellikle Seyyah Sinema ve Tiyatro TIR’ı ile tiyatro gösterimi yapılmasını sağlayarak çalışmalarımıza katkılar sunan başta Malatya Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere, tüm özel-resmi kurum kuruluş ve kişilere çok teşekkür ediyoruz. Yine bu vesileyle, okulumuz mezunlarından olup ahirete intikal etmiş olan büyüklerimiz, arkadaşlarımızı rahmetle anıyor, mekanları cennet olsun diyorum” diye konuştu.

Battalgazi ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Zekeriya Bozmaz ise konuşmasında programa katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Programda bir selamlama konuşması yapan Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut da kaliteli insan yetiştirmenin önemine değinerek eğitimdeki gelişmelere ve imam-hatiplerin eğitimdeki yerine işaret etti.

Daha sonra kürsüye gelen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Öncelikle böyle güzel bir etkinliği düzenleyen bütün ekibe, emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. “Gerçekten imam-hatibin gücü bugün Türkiye’nin gelmiş olduğu noktadan belli” diyen Başkan Çakır, “Dolayısıyla Türkiye’yi gerçekten uçurumun kenarından alan ve bugün dünyada saygın bir konuma getiren ekibin içerisine baktığımız zaman büyük bir çoğunluğunun; başta Başbakanımız olsun, imam-hatipten gelen kadro olduğunu görüyoruz. İmam-hatipten yetişen kitleye baktığımız zaman değerlerine sahip çıkabilmesi, tarihini görebilmesi, kültürünü geleceğe taşıyabilmesi noktasında gerçekten imam-hatiplilerin ayrı bir özen gösterdiklerini hep birlikte görüyoruz, ki bu da özlediğimiz bir tablo” şeklinde konuştu.

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise konuşmasında şunlara yer verdi:

“Ben her ne kadar imam-hatipli olmasam da; İslami ilimleri imam hatipli arkadaşlarımız mektepli olarak bu bilgileri aldılar ama biz de çocukluğumuzdan itibaren bu kardeşlerimiz sayesinde adeta bir alaylı olarak öğrenmeye çalıştık. Cenab-ı Allah sizlerin eksikliğini vermesin.

Bu güne kadar ülkemizin içerisinde bulunduğu o zor şartları ancak imam-hatipli bir ekip aşabilirdi. Gerçekten belki 200-250 yıldan bu tarafa bu ülke üzerinde oynanan oyunlar, o kirli senaryolar; Allah’a hamdolsun 2002 yılından bu güne kadar bertaraf edilerek iyi bir noktaya geldiği kanaatindeyiz. Bugün başımızda eğer imam-hatipli bir başbakan varsa biraz önce konuşan belediye başkanımız eğer imam-hatipli ise milletvekillerimizin çoğu imam-hatipli olarak faaliyetlerini, hizmetlerini sürdürüyorlarsa inanın emin ellerdeyiz. Bu gün işte bakıyorsunuz ülkenin değişik coğrafyalarında yine bazı senaryolar devreye konulmaya çalışılıyor ama hiçbir zaman için biz bu oyuna gelmeyeceğiz, hep beraber olacağız, bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Onun için önce biz kendi köklerimizle barışık olacağız.

Başta buradan mezun olan bütün kardeşlerime ve bunların yetişmesinde emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve idarecilerimize velilerimize, ebeveynlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu fani dünyadan baki dünyaya göç edenlere de Cenab-ı Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.”

Programda, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, mini bir konferans vererek, imam-hatiplilik üzerine aktarımlarda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından; “Çepeçevre” isimli oyun sahnelendi. Öğrencileri çevre temizliği ve enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan oyun, izleyiciden tam not aldı.

Programda daha sonra pilav ikramında bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız