SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İmkandan Yararlanılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ulvi Saran, kayısıya alternatif olarak kurulacak meyve bahçesi giderlerinin yarısını karşıladıklarını belirtip, "Üreticiler bu imkandan yararlanmalıdır" dedi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında konuşan Valisi Ulvi Saran, "Ürün çeşitlemesine gitmek zorundayız. Malatya için kayısı birinci ürün. Ancak zaman zaman yaşanan don hadisesi nedeniyle üretici mağdur oluyor. Kayısı'dan sonra ikinci ve üçüncü ürüne de yönelinmesi lazım. Malatya toprağı, diğer meyvelere de son derece elverişlidir. Kirazdan üzüme, elmadan erike, nardan vişne ve çileke kadar ürünler yaygınlaştırılmalıdır. Kurulacak meyve bahçesinin giderinin yarısını biz karşılıyoruz" diyerek, "Üreticiler bu imkandan yararlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
Tarım Müdürü Hamit Aygül ise yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verirken, "Kayısı dışında meyve bahçesi oluşturma çalışmaları çerçevesinde bugüne kadar bin 100 meyve bahçesi oluşturma kaydını yaptık. Bugüne kadar 440 bahçe tanzim edildi. Kalan kısmını sonbaharda tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kayısıda don yaşandıkça, üreticilerin diğer meyvelere yönelmeye başladığına dikkat çeken Aygül, yeni meyve bahçelerinin artmasını beklediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız