SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İnsani Bir Görevdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:57
A- A+ PAYLAŞ

Erdoğan, emekli Orgeneral Saygun'un çalışma arkadaşı olduğunu belirterek, ziyaretini ''Bu bir insani görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim'' diye değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısı'na katılamak üzere geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Gazetecilerin emekli Orgeneral Ergin Saygun'a yaptığı ziyaretle ilgili eleştirileri hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: 

''Bir defa tutuklu olanlarla ilgili, hükümlü olanlarla ilgili olanlar. Onlar bu ülkedeki mevcut yasaların bir gereği, bir uygulamasıdır. Bunun dışında yine yapılan bir yasal düzenlemenin neticesi olarak gerek şu anda bir ertelemeyle tahliye edilmiş olan Sayın Saygun, benim beraber mesai yaptığımız bir arkadaşım. Yaşça benden gerçi büyük. Kendisiyle ABD ziyaretim olmuştur, Bush döneminde meşhur bizim 5 Kasım 2007 görüşmemizde Oval Ofis'te o ekibimin içerisinde olmuştur. Bu denli birlikteliğimiz olan bir çalışma arkadaşım olmuştur. Bu bir insani görevdi. Bu insani görevi yerine getirdim. Orada herhangi bir beklentim söz konusu değil.'' 

Emekli Orgeneral Ergin Saygun'nun sağlık durumunun birkaç ay öncesinde de sıkıntılı olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti :

''Birçok yönden, böbreklerinden olsun, farklı yerlerden birçok sıkıntısı vardı. Ben o süreci de yakından takip ettim. Kızı Ece Hanım ile bilgi alışverişinde bulundum. Doktoruyla bilgi alışverişinde bulundum ve şu an insani göreve yapmış olmanın memnuniyeti, mutluluğu içindeyim. Allah şifalar versin. Bir başka subayımız olabilir, astsubayımız olabilir, bir başkası olabilir aynı şeyi onlar içinde yapabilirim. Yasal uygulama başka bir şey ama bu tür düşülen bir durumda gösterilen ilgi başka bir şey.''  

Bu hafta içinde olabilir

Erdoğan, İmralı'daki görüşmelere ilişkin, ''Bu hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar, bu hafta içinde olabilirse bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde, ama olacak. Bu konuda Adalet Bakanlığımıza henüz bir müracaat söz konusu değil, o müracaatlar yapılacak. İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesi içinde uygun olanlardan 2 ya da 3 kişi adaya gönderilebilir'' dedi. 

Yargı kendi görevini yapıyor

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat soruşturması kapsamında 5 emekli askerin ifadeye çağrılmasıyla ilgili ''Biz bu ülkede geçmişte yaşanmış bazı olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Eğer yaşamak istemiyorsak bunun gereğini de yerine getireceğiz. Yapılan çalışmalar bunun çalışmalarıdır. Yargı kendi görevini yapıyor, yürütme olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız'' diye konuştu. 

Bahçeli samimiyet dilini öğrenmeli 

Erdoğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaretinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından eleştirildiğinin anımsatılması üzerine, ''Bahçeli'nin dünyasıyla bizim dünyamız çok farklı. Bir defa, önce Bahçeli samimiyet dilini öğrenmesi lazım. O samimiyet dilini öğrenmediği içindir ki milletimizin verdiği ders ortadadır. Samimiyet dili farklı şey'' dedi. 

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama 

Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili de şu anda yapılacak açıklamaların erken olabileceğini söyledi. İçişleri Bakanlığı, emniyet istihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın müşterek çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Temennimiz o ki en kısa zamanda bu sonuçlandırılır ve ona göre de resmi açıklamayı yaparız'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız