SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İnsanlık Dramı Son Bulmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:12:22
'Bu İnsanlık Dramı Son Bulmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki engelli dernekleri tarafından, İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı saldırıyı protesto için düzenlenen eyleme, ildeki diğer bazı engelli dernekleri de destek verdi.

Soykan Meydanı'ndaki eylemde konuşan Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut, şunları söyledi:

"Türkiye Beyazay Derneği Malatya şubesi olarak, Filistin'de yaşanan katliamlar ve tüm dünyanın bu vahşete sessiz kalması da bizi derinden yaraladığını belirtmek istiyoruz. En çok üzen ise, hayatını kaybeden Filistinlilerin büyük çoğunluğunun maalesef anneler, bebekler ve çocuklar ve engelliler hastalar olmasıdır.  

İsrail’in vahşi saldırıları insan hakları ve evrensel hukuka aykırıdır. Terörist İsrail devleti, gücünü yine gariban mazlum Filistin halkına kullanmaktadır. Bunlardan biri Gazze’de engellilerin barındığı yaşam merkezini vurmasıyla da yine çok acı olmuştur. Bombardımanda ölen Saide ve Şahi' nin ne suçu vardı. "Saide, İsrail'in saldırıları nedeniyle endişeliydi. Arkadaşı Ula, onu  'Korkma İsrail, engellilerin olduğu rehabilitasyon merkezini hedef almaz' diye  teselli ediyordu ama İsrail savaş uçakları, merkezi vurdu ve tekerlekli  sandalyedeki insanlar hayatını kaybetti. Buradakilerin suçu  neydi ki bombalandılar?" Bugun burada tüm engelliler dernekleri olarak toplanmamızın nedeni bu katlima hep birlikte dur demek içindir.

En büyük temennimizin Uluslararası kuruluşların: İsrail'in Filistin'e yönelik uluslararası hukuku ve en temel insan haklarını hiçe sayan, insanlık vicdanını derinden yaralayan saldırılarını tepki vermeleri için harekete geçmeleri ve İsrail’in bu vahşi saldırılarının durdurulması için gerekli temasları kurmalarıdır.

İsrail’in bir terör örgütü edasıyla Filistin'e yaptığı saldırıları ve bu saldırılara sessiz kalan sözde insan hakları savunucusu tüm Uluslararası kuruluşları ve ülkeleri şiddetle kınıyoruz. Tüm dünyanın gözleri önünde, sadece Filistinde değil aynı zamanda Bosna Hersek’te, Suriye’de, Çeçenistan’da, Irak’ta Türkmenlere, Doğu Çin’de Uygur Türklerine, Mynamar’da Müslümanlara yapılanlara seyirci kalanlara sesleniyoruz. Bu gün yaşananlar tarihe kara birer  leke olarak geçecek ve izleri yüzyıllar boyu silinmeyecektir. Bebekleri, yaşlıları, kadınları, son günlerde engellilere  masum insanlara yapılan katliamın ne savunulacak ne de sessiz kalınacak hiçbir yeri yoktur. Bu insanlık dramı son bulmalı, daha fazla masum öldürülmemeli. Bu katliam karşısında sessiz kalmıyoruz ve sessiz kalanları da kınıyoruz."

Kent Konseyi Engelliler Merkezi üyesi Fatih Çolak de “Kimimiz duymuyor, kimimiz görmüyor, kimimiz yürüyemiyoruz. Engelli olsak da hepimizin bir canı duygusu var. Saldırılarda organları kaybeden Filistinlilerin halini çok iyi anlıyoruz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD)Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, İsrail'i kınamak için toplandıklarını belirterek, “Sadece Gazze’de mi saldırı var? Suriye, Irak, Afganistan ve birçok ülkede Müslümanlara yapılan saldırılar durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Malatya Görme Engelliler Derneği Başkanı Aylin Aslan da, “Yapılan vahşeti insancıl bulmuyoruz" diyerek, İsrail’in Filistinlilere yapılan saldırıyı durdurulmasını beklediklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız