SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İş Akıl Karı Değil..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, marketler açılırken rekabetten bahsedenlerin sıra akaryakıt fiyatlarına gelince rekabetten hiç bahsetmediğini belirtti.

MESOB 2010 yılı Başkanlar Kurulu toplantısı oda başkanlarını katılımı ile Esnaf Sarayı'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Muharrem ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, "2010 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. 2011 yılına umutla bakıyoruz. İnşallah 2011 yılı esnaf yılı, kardeşlik yılı, barış yılı olur. Esnaf ve sanatkar camiası büyük bir camia olduğu için büyük sorunları vardır. Bu sorunların çözümü için her platformda çalışma yapıyoruz" dedi.

TESK seçimlerinin Malatya için ayrı bir önem taşıyarak gerçekleştirildiğini belirten Keskin, "TESK'te büyük bir seçim geçirdik. Bu seçimde Malatya milletvekillerimiz ile oda başkanlarımızın büyük destekleri oldu. Seçim sonucu için 'Ya Malatya Malatya Türküsü çalacak' ya da 'Horanlar oynanacak' deniliyordu. Sonuçta Malatya Malatya Türksüsü söylendi, bunun için gururlandık" diye konuştu.

"Esnaf ve sanatkarları ilgilendiren sorunlarını dosyalarını ulaştığımız tüm bakanlara ve makamlara sunduk. Sorunlar dosyasını sunarken içerisinde çözüm önerilerimize de yer verdik" diyen Keskin, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız toplantıda, Sayın Cumhurbaşkanımıza hem esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını hem de Malatya'mızın sorunlarını da aktırdık. Ben Cumhurbaşkanımıza, Malatya'nın duble yollardan gereken payı alamadığını, Sivas Yolu'na halen bir kepçe değmediğini, Ankara yolunun yıllardır devam ettiğini söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'O deredeki köprüyü ne yaptınız' diye sordu. Ben de 'Beylerderesindeki köprü bitmek üzere' dedim. Evet o köprü çok gerekli ama, duble yollar Malatya için daha çok ihtiyaç duyuluyor. Sayın Başbakanımız ile yaptığımız son görüşmede, ulaşım ve taşıma konusundaki sorunlarımızı ilettik. Sayın Başbakanımız genelde sorunu dinlerken, çözüm önerisini de sormakta. Şimdi son olarak Ulaşım konusunda özelikle şoför esnaflarımızın yaşadığı sorunları dosya halinde sayın başbakanımıza ilettik" şeklinde bilgi verdi.

"Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, daha önce Diyarbakır'daydı, şimdi ise Sivas'ta bulunuyor. Malatya'daki şoför daha önce belge almak için Diyarbakır'a gidiyordu, şimdi ise Sivas'a gidiyor" diyerek bu uygulamadaki haksızlıkların ortadan kaldırılması için çalışmalar yürüttüklerini de belirten Keskin, "Malatya'nın büyük şehir olması konusunda herkeste bir beklenti var. Büyük şehir olunduğu zaman vergi oranları ve aidatların oranı artacaktır. Hepimiz bu özlemi duyuyoruz. Malatya için hayırlı olan olsun" dedi.

Keskin şöyle konuştu:

"Maliye Bakanımıza 'Hep küçük esnaf ve sanatkarın düşük vergi verdiğini söylersiniz, ama bir minibüsçünün 10 bin TL tutarında aracı var, ondan 11 bin TL tutarındaki belge için para alıyorsunuz' dedim. Bu bir vergi değil mi? Bütçe hazırlanırken, vatandaş potansiyel suçlu olarak görülüyor. Çünkü suç cezalarına göre bütçe oluşturuluyor. Esnaf ve sanatkar sosyal barışı sağlıyor. Esnaf ve sanatkarı herkesin başının üzerinde taç etmesi gerekir. Esnaf ve sanatkarlarda teşvik kapsamına alınmalı. Sanayici ve tüccar sürekli teşvik kapsamına alınıyor. Neden esnaf ve sanatkar bu kapsama alınmıyor? Teşvikleri neden bölgesel, yöresel ve bireysel olarak verilmiyor. Teşviklerde Malatya ile Düzce, Şırnak ile Malatya aynı kefeye konulmamalı. İnsanları doğdukları yerde karınlarını duyuramazsanız, insanları mutlu edemezsiniz. Eğer esnaf ve sanatkarın bugün sesi çıkmıyorsa, Ahilik kültüründen dolayıdır. Bu camiada siyaset beklentisi olan yoktur. Bu camia hiç bir zaman eğilmeyecektir. Bizi eğmeye kalkan ancak kırar, O kırmaya da hiç kimsenin gücü yetmez."

TBMM'de esnaf ve sanatkarların sorunlarını komisyonda gündeme getiren Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Mevlüt Aslanoğlu'na teşekkür ettiklerini söyleyen Keskin, "Malatya'nın baş belası olan bir vagon onarım Fabrikası var. Daha öncede açıklamıştık, Karayolları Şube müdürlüğü, DSİ Şube Müdürlüğü ve özelliklede Malatya ile Yeşiltepe arasında Berlin duvarı gibi duran bir Demiryolu İşletmesi var. Bu işletmeler şehir dışına çıkartılsın, kalan yerler ise yeşil alan olarak Malatya Belediyesi'ne verilsin. Demiryolu'nda sadece yolcu peronları kalsın. Şehir merkezi artık Karayolu gibi işletmeleri kaldıramıyor. Vagon Onarım Fabrikası'nın yanında geçerken artık korkuyoruz" dedi.

Şehir içi ulaşımda yapılan bazı düzenlemelerin yanlış olduğunu söyleyen Keskin, "Cengiz Topel caddesi İl Trafik Komisyonu'na getirilmeden tek yönlü yapılarak, yanına da otopark yaparak bu memleketin trafik sorununu çözemezsiniz. O cadde 8 tane caddenin trafik yoğunluğunu taşıyor. Oraya parkmetre getirerek, insanların evinin önünde para kazanmaya çalışmak akıl karı değildir. Bu iş İl Trafik Komisyonu hiçe sayılarak böyle bir düzenleme yapılmıştır. 1960 yılında Malatya'daki araç sayısı 7 bindi. Şimdi araç sayımız 110 bin. Aynı genişlikteki cadde ve sokaklarda trafik akışı sağlanmaya çalışılıyor" ifadelerini kaydetti.

Marketler açılırken rekabetten bahsedenlerin sıra akaryakıt fiyatlarına gelince rekabetten hiç bahsetmediğini belirten (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, "Marketler açılırken bir sıkıntı yok. Diyorlar ki, 'rekabet var'. 'AB Uyum Yasaları böyle' diyorlar. Belediyeler açılan her markete ruhsat vererek, rekabetin olduğunu söylüyor. Ama ne yazık ki, akaryakıtta böyle bir rekabet yok. Saban akaryakıt istasyonuna gidince, zamla karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Sivas Havaalanındaki törene Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarına ulaşımdaki sorunlarla ilgili dosyayı sunmak için gittiğini söyleyen Keskin, "Sivas'a müthiş bir havaalanı yapılmış, Orayı görüp de, Sayın Başbakana ve emeği geçenlere teşekkür etmeyecek hiç kimseyi bulamazsınız. Selçuklu ve Osmanlı mimarı ve yeni teknoloji bir arada. Sivas'tan sonra Erzincan'a geçtim, oradaki havaalanı da uluslararası bir havaalanı. Oradan da Antakya'ya geçtim.

Orada da uluslararası bir havaalanı yapılmış. Avrupa standartları üzerinde havaalanı yapılmış. Malatya Havaalanının açılışında yoktum. Ardından bizim Malatya Havaalanını gördüm. İçimden 'Yazıklar olsun' dedim. Bizim milletvekillerine, 'oradaki havaalanlarını görseydiniz, bir çadır kurar, öyle uçakları kaldırırdınız' dedim. Bir diğer illerdeki havaalanları terminallerine bakın, birdeki Malatya'daki terminallere bakın. Mükemmel havaalanları yapılmış, ama Malatya'da yakışmayan bir terminal binası yapılmış.

Büyükşehir olacak bir Malatya'ya bu havaalanı yakışmaz. Sivas'ta 595 duble yol yapılmış. Yapılsın, ülkeme yapılıyor. Ama Malatya'ma da yapılsın. Ülkenin göbeğinde Malatya bulunuyor"

Keskin, Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve milletvekilleri ile istişarelere önem verdiklerini ve İnönü Üniversitesi ile de irtibat halinde olduklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız