SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İş Bilgi ve Beceri İşi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:39:13
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, tarihi bir dönemece giren Malatya’nın iyi yönetilmesi gerektiğini ifade etti. 

30 Mart yerel seçimlerinin çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi (SP), Yeşiltepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

“HERKESE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, mahalle toplantısında yaptığı konuşmada, herkese eşit mesafede olduklarını ve her yere eşit hizmet götüreceklerini söyledi.

Asiltürk, görevin ehil insanlara verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Tercih yaparken beş yıl süre ile Malatya’ya ve sizlere hizmet edecek bir belediye başkanı seçeceksiniz. Bu belediye başkanının bu dönem bir farkı var. Malatya’mız ilk kez büyükşehir belediyesi oldu. Bir tarafta Sivas ili öbür tarafta Elazığ, Adıyaman, Erzincan arasındaki bütün Malatya’nın artık Malatya büyükşehir belediyesi tarafından imar ve inşası yapılacak. Daha önce özel idarenin yaptığı köy hizmetlerinin tamamı büyükşehir belediyesi tarafından imar edilecek. Bunun için görevin ehil insanlara verilmesi büyük önem taşıyor” dedi. 

“Milli mutabakat” bilinciyle yola çıktıklarını kaydeden Asiltürk, şunları söyledi: “Biz siyasi parti olarak bir seçime giriyoruz ama bizim belediye başkan adaylarımız belediye başkanı olduğu gün siyasi kimliklerini bir kenara koyacaklar tüm Malatya’nın ve Malatyalıların belediye başkanı olacak. Biz milli mutabakat diyoruz. Malatya’da yaşayan bütün kardeşlerimize hangi düşüncede olursa olsun hepsini kardeş biliyoruz, hepsine aynı mesafedeyiz ve herkese aynı şekilde hizmet götüreceğiz.”

“MALATYALILAR HİZMET DEĞİL, ÇİLE ALDI”

Saadet Partisi Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Yaşar Köksal, Malatyalıların hizmet yerine birçok çileyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Mevcut iktidarın Türkiye genelinde başarı ile uyguladığı projeler, Malatya’da çileye dönüşmüştür. Türkiye’nin her tarafında duble yollar ve çevre yolları yapıldı. Malatya duble yolda en sona kalmıştır. İki tünelimiz var Erkenek tüneli ve Darende yolundaki tünel halen projesi bitmemiştir ve duble yolun Elazığ istikametinde ki inşaatı halen bitirilememiştir. Çevreyolu projesi bir senede bitmesi gereken bir inşaat dört yıl olmuş hala bitirilememiştir ve birçok yanlışlıklarla birlikte yapılmıştır” şeklinde konuştu. 

“YEŞİLTEPE’Yİ BÜYÜYEN BİR ALT MERKEZ HALİNE GETİRDİK”

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, belediye başkanlığı döneminde Yeşiltepe’yi büyüyen bir alt merkez haline getirdiklerini kaydederek, şunları söyledi: “Yeşiltepe’yi gayet iyi biliyoruz. Burayı bir alt merkez olarak planlayacağım demiştim belediye başkanı olduğum zaman. Alt merkez nasıl olur? Yolları, yatırımları buraya getirirseniz alt merkezi olur. Ne yaptık tek bir giriş ve çıkıştan besleniyor Yeşiltepe. Orada üst köprüyü genişlettik hemen SSK karşısındaki ikinci geçidi yaptık. Bir giriş bir çıkış haline getirdik. Önce ulaşım aksını güçlendirdik. Arkasından demir çimentocular sitesi, nakliyatçılar sitesi, mahrukatçılar sitesi, şehir mezarlığının hayat geçirilmesi ile Yeşiltepe gittikçe gelişen büyüyen bir alt merkez haline geldi”

“BU İŞ BECERİ İSTER”

Belediye başkanlığı görevinin önemli bir görev olduğunu ifade eden Erkal, “Bu bilgi ve beceri işi. Lafla peynir gemisi yürümez. Aynı şeyi Karakavak için söyledik, Tecde için söyledik. Tecde yolunu açtık. Karakavak’taki güney çevreyolunu açtık, karşısına otogarı getirdik ve Malatya dengeli bir şekilde büyüyen bir kent haline geldi. Şimdi başka bir tarihi dönemecin eşiğindeyiz. Büyükşehir Malatya için tarihi bir dönemeç noktasıdır. Burada alınacak bir yanlış karar buradaki yönetimin ehil olmayan, Ankara’dan yönetilen, Ankara çalacak burada oynayacak bir yapı ile sistemi yöneten birilerinin eline geçerse Malatya’ya yazık olur. Geleceği karanlık bir noktaya doğru gider. Hizmetler adil bir şekilde dağıtılmalıdır. Hizmetler ehliyet ve liyakat ölçülerine göre insanlara teslim edilmelidir” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız