SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İş Ciddiyet Gerektirir!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, 31 Mayıs 2008 Cumartesi günü Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak ve saat 09.00'da başlayacak Malatyaspor olağan kongresi öncesi, eski başkanlardan Haşim Karadağ’ın adaylık süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Kavuk, 30 Mayıs 2008 Cuma akşam 19.00 itibarıyla Karadağ’ın, daha önce açıklayacağını beyan ettiği adaylığını açıklamadığını belirterek, kamuoyunu bundan haberdar etme gerekliliği duyduklarını bildirdi.

Kavuk’un açıklaması şöyle:

“Bilindiği gibi, ligin bitmesine haftalar kala aday olmayacağımı açıkladıktan sonra sayın Vali Halil İbrahim Daşöz ile Sayın Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, beni makamlarına davet ederek kararımı gözden geçirmemi istediler. Ben de bir çalışma yapayım, ona göre karar vereyim şeklinde beyanda bulundum.

Almanya seyahatimden hemen sonra İstanbul’da çalışmalara başladım. İlk görüşmemi eski başkanlardan Sayın Haşim Karadağ’la yapmayı uygun gördüm. Kendisi beni ofisine davet etti. Karşılıklı görüşmeye başladık. Ben, İstanbul’da Malatyaspor’un geleceği adına güçlü bir yönetim kurma çabasında olacağımı belirtip, kendisinden 3 milyon YTL alacağını bağışlamasını istedim. O da bana alacağını bağışlayamayacağını söyledi. Ben kendisine “senin borcunu kapatmak için mi aday olacağım?” karşılığını verip “o zaman sen gel, ben başkanlığa aday değilim. Seni de destekleyeyim” dedim.

Kendisi adaylık konusunda çalışmaları olduğunu, bir arkadaş grubuyla toplantı yapacaklarını ve kararını bana gece bildireceklerini söyledi. Biz de olumlu bir şekilde ayrıldık.

Gece 12.00 sıralarında beni arayıp aday olacağını ama Belediye Başkanının desteği konusunda tereddüdü bulunduğunu söyledi. Ben ise, Sayın Belediye Başkanının Malatyaspor konusunda olumlu açıklamaları olduğunu aksinin olamayacağını belirttim.

Ertesi gün başkan yardımcımız Sayın Selahattin Karagözlü ile beraber olduk. Kendisine durumu izah ettim. Sayın Karagözlü, ben de bir görüşeyim dedi. Ardından Holiday Inn Otelinde öğlen yemeğinde bir araya geldik. Sayın Haşim Karadağ, Sayın Selahattin Karagözlü, Sayın Orhan Kaya ve Sayın Adil Tek arkadaşlarla 5 saati aşkın süre konuştuk. Ben kendisine, kararın kesin mi diye sordum. O da, git açıklamanı yap, gerekirse arsalarımı satar yine aday olurum dedi. Bunun üzerine Sayın Ali Cengiz’i arayarak aday olmayacağım yönünde açıklama yapmasını istedim. O günden bu güne Sayın Karadağ’ın adaylığını açıklamasını bekliyorum.

Cuma saat 11.45’te arayıp, yönetimle toplantıda olduğumu ve kendisinin adaylığını halen neden açıklamadığını sordum. Arkadaşlarıyla toplantıda olduğunu, telefonun hoparlörünü açtığını belirtti. Sayın Orhan Kaya, bizde söz ağızdan çıkar, yarım saate kadar gerekli açıklamalar yapılacaktır dedi. Ben de telefonu kapattım.

30 Mayıs Cuma 2008 saat 19.00 olmasına rağmen henüz bir açıklama gelmedi. Niyetlerinin ne olduğunu anlayabilmiş değilim.

Bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz: Malatyaspor yönetimine talip olmak ciddi bir iştir. Malatyaspor, sıradan bir kulüp değildir. Hiçbirimizin babasının malı da değildir. Yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan milyonu aşkın taraftarı vardır. Bu saygın ve güçlü camiayı temsil eden kulübün yönetimine talip olmak çok büyük ciddiyet gerektirir. Kaldı ki amatör bir kulübün yönetimine talip olmak dahi son dakika beklemelerini kaldırmaz. Bu tür davranışlar içerisine girmek başka taliplilerinin önünü kesebildiği gibi kaos ortamının oluşmasına neden olabilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız