SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İş Kazası Değil, Katliam"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:55:52
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi öğrencisi bir grup dün gece Emeksiz Caddesi üst kavşağında Soma’daki bir maden ocağında meydana gelen ve şu ana kadar resmi açıklamalara göre çok sayıda maden işçisinin ölümüne yol açan olaydaki yönetim ihmallerini protesto etmek için yaklaşık 6 saat süren nöbet eylemi gerçekleştirdi. 

Öğrenciler, eylemlerinde çok sayıda mum yakarak mum ışıkları ile zemine ‘SOMA’ adını yazdı, başlarına taktıkları madenci bareti ile yazının çevresinde nöbet tuttu. 

Öğrencilerin Soma nöbeti ve protestosu Çarşamba gecesi saat 21.00’de başladı, Perşembe gününün sabaha ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Öğrencilerin nöbet eylemi, bugün akşam saat 20.00’de Turan Emeksiz üst kavşağında yeniden başlayacak. 

‘Bu iş kazası değil, katliamdır’ 

Nöbet eylemi sırasında protestolarına ilişkin açıklama yapan öğrenciler, Soma’da yaşanan ve yüzlerce maden işçisinin ölümüne yol açan olayın bir iş kazası değil katliam olduğunu söylediler. Öğrenciler, ‘Soma katliamını protesto etmek için bugün buradayız, yarın akşam da burada olacağız’ dedi. 

Türkiye’deki taşeronlaştırma ve özelleştirme politikalarının emeği ile geçinen insanların emeğinin sömürülmesini amaçladığını ve bu politikaların emekçileri ölüme götüren sermaye yanlısı bir sistem ürettiğini belirten öğrenciler şöyle konuştu: ” Bizler İnönü Üniversitesi öğrencileriyiz. Soma’da bir katliam yaşandı, yüzlerce canımızı kaybettik. Bu ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin söylediği gibi Soma’daki olay bir iş kazası değil tam anlamıyla bir katliamdır. Bu katliama karşı tepkimizi koymak için burada nöbet tutuyoruz. Sizinle konuştuğumuz şu an Saat şu anda 03.00’ü biraz geçiyor. Yaklaşık 6 saattir arkadaşlarımızla birlikte bu katliamı protesto etmek için Emeksiz Meydanı’nda nöbetteyiz. Türkiye’de taşeronlaştırmanın, özelleştirmenin Türkiye’yi getirdiği durum bu. Buna tepki olarak buradayız. Madencilerimizin alın terine, emeklerine sahip çıkmak için buradayız. Hayatını kaybeden tüm madencilerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Madencilerimizin yakınlarının ve tüm Türkiye’nin başı sağolsun”. 

Eylemciler, Soma’da yaşanan ölümlerden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların yaptığı açıklamaların, ölümlerdeki sorumluluğu gizlemeye ve maden şirketi sahiplerini korumaya yönelik olduğunu da iddia ettiler.

Öğrenciler, ‘Soma olayı bir katliamdır ve gençlik bunun hesabını soracaktır. Bizler Soma’daki madencilerimizin alın terine ve Türkiye’deki emek mücadelesine sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu. 

Öğrenciler, bugün saat 20.00’de yine Turan Emeksiz üst kavşağındaki meydanda buluşmak üzere Perşembe sabaha doğru 03.00’de nöbetlerine son vererek dağıldı. 

FOTOĞRAFLAR: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız