SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İş Üzerinde Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:02:28
A- A+ PAYLAŞ

Gelişmiş ülkelerin inovasyonu teşvik etmek, rekabetçiliği güçlendirmek ve ekonomik büyümeyi hızlandırmak amacıyla kamu yatırımlarının araştırma ve geliştirme için kullanmasını ve bu doğrultuda yeni politikalar geliştirmesini örnek alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, kamu kesimi – üniversite - sanayi (KUSİ) işbirliğinin sağlanması amacıyla başlatılan projenin bölge toplantısı İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Malatya’da yapıldı. 

Bilim – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt’un da katıldığı toplantı, İnönü Üniversitesi Kale Göl Otel’de gerçekleştirildi. 

Toplantı öncesi İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt'a, görüşmede başta Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali olmak üzere İnönü Üniversitesi’nin yenilikçi ve girişimci teknolojik çalışma ve projeleri hakkında bilgi verildi. 

Bu görüşmeden sonra, toplantının gerçekleştirildiği Kalegöl Otel’e geçildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, KÜSİ Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Kahveci ve KÜSİ Çalışma Grubu üyelerinin katıldığı toplantı protokol konuşmaları ile başladı.

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Kamu – Üniversite – Sanayi işbirliğinin önemini ve işbirliği modellerine ilişkin bilgi verdi. 

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubunun, ülkenin kalkınmasına çok şey katacağı inancıyla oluşturulduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan daha sonra şöyle konuştu: “Türkiye üniversiter sisteme geçtiğinden beri bizlerde bu iş üzerinde çalışıyoruz. Daha önce üniversite-sanayi işbirliği denilmekteydi. Ancak biz bunun başına bir de ‘Kamu’ getirerek kamu-üniversite-sanayi işbirliği haline dönüştürdük. Çünkü biz burada kamunun olması gerektiğini gördük. Sektörü dinlediğimizde gerek projelerin başlatılmasında yürütülmesinde gerekse sonuçları değerlendirmede kamunun da olması gerektiğini ifade etmektedirler. Üniversitelere baktığımızda onlar zaten kamunun malıdırlar. Sonuçta reel sektör ile bu üç kurumun bir araya gelerek çalışma yapamaması halinde ise zaten dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine ulaşabilmeniz mümkün değildir. Şu anda bir araya geldiğimiz bu ekip bir geleneği yazılı hale getiriyor. Bu grubun öncelikle bir plan dâhilinde ilerlemesi gerekiyordu. Bu da sağlanmış durumdadır. Az konuşup, konuştuğumuzun gereğini yapmamız gerektiği görüşümü paylaşıyor, toplantımızın başarılı geçmesini diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Rektör Prof. Dr. Çelik:  “Bu toplantının İnönü Üniversitesi’nde yapılmış olması önemli”  

KÜSİ Çalışma Grubu Toplantısının ülkemiz açısından yararlı geçmesini dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Şunu biliyoruz ki üniversitemiz de sanayicimiz de bu kültürle yeni tanışmaktadır. Ancak bunun yanında ülkemizde bu bağlamda bir heyecanın da yaşandığını bilmekteyiz. Tabii ki, bunları hızlı bir şekilde ürüne nasıl dönüştürebileceğimizi tartışıyoruz. Gelişmiş olan ülkelerle karşılaştırdığımızda henüz işin başında olduğumuzun da farkındayız. Sadece bir üniversitenin yüzlerce patent aldığı bir dünyada, umuyorum ki, biz de gelecekte bu ilişkilerle çok daha iyi neticeler alırız. Bu konuda bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Sayın müsteşarımın ve yardımcısının öncülüğünde bu toplantının Anadolu’da, üniversitemizde yapılmasını da önemsediğimi belirtmek istiyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, konuşmasının devamında görsel sunu eşliğinde İnönü Üniversitesi ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız