SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İş Yasal Değil!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanlığı makamı için satın alınan ve geçtiğimiz günlerde, eskisinin plakası takılarak kullanılmaya başlanan Mercedes marka makam otosunun, "kanunsuz" olarak trafikte dolaştığı konuşuluyor. Çünkü, bu araca takılan 44 DT 001 no'lu plaka, Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarında (kayıt kopyası yanda), hala eski araca ait görünüyor. Kayıtlara göre, 54 bin avro bedelle Esenlik Şirketi tarafından satın alınıp Belediye Başkanlığı'na makam otosu olarak verilen 2007 model Mercedes, "sahte işlemle" trafikte geziyor.

PLAKA ZATEN TARTIŞMALIYDI..
Malatya Belediyesi'nin, 1983 model Mercedes marka otosu Münir Erkal'ın belediye başkanlığı döneminde "kaza geçirdiği ve kullanılamayacak durumda olduğu" gerekçesiyle, 1994 yılında 1990 model Mercedes'le değiştirilmişti. O zaman Esenlik Şirketi tarafından Bayram Kırıcı adlı işadamından 914 milyon liraya satın alınan araç, 44 DT 001 plakası takılarak kullanılmaya başlanmıştı. Esenlik Şirketi'nin envanterinde bulunan ve Belediyeye kiralanan bu araca 44 DT 001 no.lu plaka "resmi plaka görüntüsü" verilerek takılmıştı. Şirkete ait bir aracın "resmi plaka" ile kullanılamayacağı iddiaları o zaman da konuşulmuş, açık yasa ihlali bugüne kadar devam etmişti.

YENİ ARAÇ KAYITLI DEĞİL Mİ?
Belediye Başkanlığı, eski aracı onarım masraflarının değerini aştığı gerekçesiyle devre dışı bıraktığı 1990 model Mercedes'ten çıkardığı plakayı, 2007 model olduğu belirtilen yeni araca takması, bu plakanın halen eski aracın üzerinde gözükmesi, yeni aracın trafiğe kayıt edilmediği ve yasa dışı olarak trafikte dolaştığı sorularına yolaçtı.

Malatya Belediyesi'nin makam araçları konusunda, ilgili birimlerin "yeterli denetim dikkatini" götermediği, bir başka kurum ve kuruluşun aynı durumda olması halinde yasal işlem yapılmasının kaçınılmaz olduğu savunuluyor.

Bu arada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da, makam araçları konusunda yeterince bilgilendirilmediği, eski aracın gerçekte 1990 olan modelini 1987 model olarak belirtmesinden de anlaşıldığı ifade ediliyor.

VE BİR "YASAL" UYGULAMA...
Malatya Belediye Başkanının trafiğe kayıtlı olmadığı anlaşılan ve eski aracın plakasıyla dolaştığı anlaşılan makam otosuyla ilgili herhangi bir işlem yapılmazken, gazetelerde "yasal olmayan" bir şekilde trafiğe çıktığı anlaşılan başka araca yapılan muameleyle ilgili haberler yeraldı.

Evrakları eksik olduğu için trafikten men edilen bu oto, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması gerektiği yolunda karar veren Sincan Ağır Ceza Mahkemesi başkanına ait ve yapılan işlem, bugünkü Hürriyet Gazetesi'nde şu bilgilerle yeraldı:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanması gerektiği yolundaki kararıyla kamuoyunun gündemine oturan ve hakkında soruşturma başlatılan Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz’ın otomobili parka çekildi.

Şoförü, önceki gece Kaçmaz’ı evine bıraktıktan sonra Maltepe semtinde trafik denetimine takıldı. Denetimde otomobilin muayenesinin 1 ay geçtiği anlaşıldı.

Polisler aracın parka çekileceğini söyleyince şoför, Kaçmaz’ı arayıp haber verdi. Kaçmaz tanıdığı bazı polis müdürlerini arayarak, “Son günlerde yaşadığı olaylar nedeniyle aracın muayenesini yaptırmayı unuttuğunu; ama en kısa sürede yaptıracağını” söyledi. Konuştuğu polis müdürleri durumu öğrenip kendisini arayacaklarını bildirdi. Ancak bir daha Kaçmaz’ı arayan olmadı.

Bu sırada bir süre çevirme noktasında bekletilen araç, çekici çağrılarak Trafik Vakfı’nın otoparkına çekildi. Kaçmaz, sorumuza, “Mahkeme başkanının otomobili olduğu bilindiği halde polisin aracı parka çekmesinde kasıt var mı, yok mu siz değerlendirin” yanıtını vermekle yetindi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız