SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İşbirliği Devam Etmeli'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yataklı tedavi gören hastaların yakınlarının kalacağı konukevinin yapılması için düğmeye basıldı.

Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve merkezi İstanbul’da bulunan Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) işbirliği ile yaptırılacak ve hasta yakınlarının yararlanacağı Konukevi için protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Senato salonunda gerçekleştirilen ve Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ve MİAD başkanı Yunus Akdaş’ın hazır bulunduğu protokol imza töreninde yapılan konuşmalarda yaptırılacak olan konukevinin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ve bunun gerçekleşmesi için yapılan işbirliğinin çok önemli olduğu vurgulandı.

Vali Saran, “Uzun yıllardır özlenen bir güzelliği gerçekleştiriyoruz. Maddi durumu iyi olmayan hasta yakınlarının kalacağı bir konukevinin, Belediyemiz, Üniversitemiz ve İşadamlarımız işbirliği ile yaptırılması çok önemlidir. Bu işbirliğinin sadece konukevi yapımında değil bundan sonra da devam etmesi gerekir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Çelik, “Hastanemize gelen ve maddi durumu iyi olmayan hasta yakınlarımızın kalacağı bir yer olmaması nedeniyle hastane çevresinde hoş olmayan bir görüntü oluşturuyorlardı. 108 hasta yakınının kalacağı konukevinin yapımı ile büyük bir sorunu gidermiş olacağız. Üniversite alanında bulunan arsa üzerine yapılacak konukevinin alt yapısı ve iskelet inşaatı Belediye tarafından 6 ayda bitirilecek, inşaatın devamı ve tefrişatı da işadamlarımız tarafından ikinci 6 ayda bitirilecek.” dedi.

Belediye Başkanı Çakır“ Çok sayıda hastamıza başarılı sağlık hizmeti veren hastanemizin kent merkezine uzak olması nedeniyle maddi durumu iyi olmayan hasta yakınları mağduriyet yaşıyorlardı. Belediye olarak altyapısı da olmak üzere bize düşen görevleri en kısa sürede yerine getireceğiz” derken MİAD Başkanı Akdaş “İstanbul’da yaşayan işadamlarımız Malatya’yı kucaklamak ve katkıda bulunmak için büyük heyecan duyuyorlar. Yönetim olarak projeyi onlara götürdüğümüzde büyük bir heyecanla destek sözünü verdiler” diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra bir basın mensubunun “Yaptırılacak olan konukevinin arsasının kimin tarafından karşılanacağı, yönetimin kimlerden oluşacağı?” sorusunu Rektör Prof. Dr. Çelik; “Arsası üniversiteden, bittikten sonrada yönetimi de Üniversitede olacak. Bu iş için ayrıca idari bir birim oluşturacağız ve kalacak olan hasta yakınlarına bu birim aracılığıyla hizmet vereceğiz” diye yanıtladı.

Konuşmalardan sonra protokol imzalandı ve Üniversite yönetimi tarafından günün anlam ve önemini belirten ve üzerinde Atatürk, İnönü ve Turgut Öza’lın sulietlerinin yanı sıra Ulu Cami'nin üzerinde yer alan süslemelerle bezeli birer şilt Rektör Prof. Dr. Çelik tarafından Vali Ulvi Saran’a, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ve MİAD başkanı Yunus Akdaş’a verilmesiyle protokol imza töreni sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız