SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İşi Bitireceklerdi!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:58:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 17 Aralık olayının ciddi bir darbe girişimi olduğunu belirterek, “17 Aralık günü sabah başlayan o operasyonlarda darbeyi yapanlar, 3 saat içinde başbakanın koluna kelepçe takacaklarını bile hesaplamışlar” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, yerel yayın yapan Ufuk TV’de İsmail Demirci’nin hazırlayıp sunduğu Haber Aktüel programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

17 Aralık olayı ile ilgili olarak ilginç ifadelerde bulunan Fındıklı, “17 Aralık olayı bir darbe girişimidir. Ciddi bir darbe girişimidir. Hatta ve hatta hangi milletvekilini kim içeri alacak, nereye atacaklar, hatta sayın başbakanımızla ilgili ‘dönemin başbakanı’ ifadelerini de içeren uyduruk fezlekeler ve suçlamalar bile hazırlanmış. 17 Aralık günü sabah başlayan o operasyonları yapanlar, 3 saat içinde başbakanın koluna kelepçe takacaklarını bile hesaplamışlar. Bunu ilk defa söylüyorum. Bu hainler kendi başbakanlarını 3 saat içerisinde derdest edip, kelepçe takmayı bile hesaplamışlar ve aynen birbirleri arasındaki ifadelerde ‘3 saate kadar bu işi bitiriyoruz’ diye bu kadar da inanmışlar. Hedef 3 saat içerisinde bütün operasyonları yapıp, hükümeti düşürmekmiş. Her şeyi hazırlamışlar, her şeyi düzmece kurmuşlar ve bu işi bitireceklerdi. Bu işi bitirirken dışarıdaki ağababalarına da şu sözü vermişler, ‘Siz merak etmeyin, biz 3. havaalanını yaptırmayacağız, zaten hükümeti yıkacağız. Biz Kanalistanbul’u da yaptırmayacağız. Biz köprüyü de yaptırmayacağız, biz Irak petrollerinin Halkbank’ta toplanan paralarının önünü de keseceğiz’ diye bütün bu sözleri de vermişler. Oyunu bozan ve oyunu en erken fark eden ve hisseden sayın başbakanımızdır. Herkeste bir sessizlik olduğu andan itibaren başbakan hemen göğsünü siper etti ve hemen hızla işin üzerine gitti. Bunu İnşallah tarih yazacak, orada bu operasyonların önünde eğer bir adım daha atsalardı, binlerce insan yok olacaktı. Bunları tarih yazacak, fazla detaylarına girmiyorum. Bu oyunu bozan başbakanın dik duruşudur. Türkiye bunu asla unutmayacaktır ve unutmadı. Göreceksiniz, bunların hepsi yargılanacaktır. Devletin elemanı olacaksın, devlete ihanet edeceksin, bunun hesabını elbette verecekler. Bunun idari tedbirlerinin hepsi alınıyor. Deliller karartılmasın diye her türlü önlem alınıyor. Türkmenlere gönderilen yardım Tırları'nın önünü kesen alçakların hepsinin hesabı sorulacak” şeklinde konuştu.

“DÜNYA NİYE BU KADAR TÜRKİYE’DEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNİ ÖNEMSİYOR?”

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de değerlendiren Fındıklı, “Cumhurbaşkanlığına halk karar verecek. Herkesin rahat olması lazım. Sandık milletin önüne gelecek, millet AK Parti’nin göstermiş olduğu adayı da, çatı adayını da HDP’nin adayını da görecek. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi neden bu kadar gerginleştiriliyor? Dünyayı niye bu kadar ilgilendiriyor? Dünya niye bu kadar Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimini önemsiyor, yakından takip ediyor? Amerika’da bile bu kadar heyecan yokken, Türkiye’de niye bu kadar heyecanlı? Bu sorunun cevabını bulmak lazım. Bu sorunun cevabı Yeni Türkiye’dir. Yeni Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Başka hiçbir şey değil. Bütün faaliyetler yeni Türkiye’nin önünü kesmeye yöneliktir. Çatı adayı da tutmayacak ve perişan olacak" diye konuştu.

KUŞ HİKAYESİ

Paralel yapı konusunda ise Fındıklı bir hikaye anlatarak, şunları söyledi: “Bir Kuş Hazreti Süleyman’a gelip şikayette bulunuyor. Diyor ki, ‘Filanca benim kanadımı kırdı. Bunun hesabını sorun. ’Hazreti Süleyman diyor ki, ‘tutun onu getirin.’ Getiriyorlar bir derviş, hırkası üstünde. Hazreti Süleyman diyor ki, ‘Ey derviş, sen bu kuşun kanadını niye kırdın, niye zulmettin buna?’ Derviş diyor ki, ‘Ben ona zulmetmedim, kendi kanadını kendisi kırdı.’ Nasıl oldu? Diyor ki, ‘Allah ona uçma özelliği verdi, feraseti de verdi, ben kuşun üstüne üstüne gittim, üstüne yürüdüm hiç kaçmadı. Halbuki kaçması lazımdı.’ Hazreti Süleyman, kuşa dönüp diyor ki, ‘Derviş doğru söylüyor. Sen niye uçmadın, adamın ayağının altında niye durdun?’ Kuşun cevabı çok enteresan, diyor ki, ‘Gelen sıradan bir insan olsaydı, ben uçardım. Üstünde derviş yeleği vardı, ben bunu derviş zannettim, onun için kaçmadım.”

Milletvekili Fındıklı, “Şahsıma yapılmış bütün hataları af edebilirim. Şahsıma yapılan bütün hakaretleri af edebilirim. Nefsimle alakalıdır, benimle alakalıdır. Ben kendimle ilgili kendi mücadelemi kendim veririm. Ama partime, millete, devletime, bayrağıma ve Yeni Türkiye’nin yapılanmasının önüne geçecek takoz olabilecek her türlü fiil, eylemi yapanlara karşı taviz verenlerin yakasına yapışırım. Bunu affetmem. Başbakanıma, başbakanımın hanımına küfredecek adamın ağzını yırtarım” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız