SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İşi Sahada Bitireceğiz"

0
Güncellendi - 2017-03-28 01:29:58
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, “Ben Malatya’yı çok sahiplendim. Bunu da Şampiyonluk ile taçlandıracağız. Hep birlikte büyük bir toplum olarak Türkiye’de var olacağımızı göstereceğiz. Önümüzde şimdi 9 tane maç var. Sizler ne yapabilirsiniz? Bizim için dua edebilirsiniz. Bizleri desteklemeye gelirsiniz. Futbolcu kardeşlerimiz ile birlikte bu işi sahada bitireceğiz” dedi.

Teknik Direktör Buz ile sol kanat oyuncusu Boubacar Dialiba Diabang, Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

“MALATYA’YI ÇOK SEVİYORUM”

TFF 1.Liginde fırtınalar estiren Evkur Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz ve sol kanat oyuncusu Dialiba, Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri özel bir söyleşi programında buluştu.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan İrfan Buz, öğrencilere başarının sırlarını anlattı.

Bir öğrencinin ‘Malatya’ya alışabildin mi? Malatya insanını nasıl buluyorsunuz?’ sorusu üzerine cevap veren Dialiba, ‘Malatya’yı çok seviyorum. Malatya insanının sevgisini ise nerden anlıyorum. Söyleyeyim. Fırından bir tane ekmek alıyorum. O ekmeğin hem parasını almıyorlar, hem de senin güç ve kuvvete ihtiyacın var deyip, iki tane ekmek bırakıyorlar” cevabı ise salonda bulunan herkesi kahkahaya boğuldu.

“İYİ GİDİŞİ ŞAMPİYONLUK İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

İrfan Buz, söyleşide yaptığı konuşmada, Malatya’yı çok sahiplendiğini ifade ederek, “Ben gençleri ayrı bir yerde tutuyorum. Gençleri böyle enerjik görünce daha çok mutlu oluyorum. Uzun süre Almanya’da kaldığım için Türkiye’ye hep hasret kaldım. Farklı bir duygu bu, ben Malatya’nın geçen sezon başına geldiğim zaman çok zor durumdaydı. Çok fazla bir havamız yoktu. Bu görevi kabul ettiğimde Malatya’nın o güzel mazisini tekrar canlandırmak ve marka değerini yükseltmek bizim en önemli görevlerimizden bir tanesiydi. Ekibim ile birlikte Malatya’ya bir şeyler vermek istiyorduk. Gençlerimize şunu söylemek istiyorum. Malatya’yı Süper Lige çıkarıp, marka değerimizi üst seviyelere taşımak istiyoruz. Bu yolda ilerliyoruz. Bu anlamda bütün herkesin stadyuma gelerek takımıyla bütünleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben Malatya’yı çok sahiplendim. Bunu da Şampiyonluk ile taçlandıracağız. Hep birlikte büyük bir toplum olarak Türkiye’de var olacağımızı göstereceğiz. Önümüzde şimdi 9 tane maç var. Sizler ne yapabilirsiniz? Bizim için dua edebilirsiniz. Bizleri desteklemeye gelirsiniz. Futbolcu kardeşlerimiz ile birlikte bu işi sahada bitireceğiz” dedi.

“FUTBOLCU KARDEŞLERİME GÜVENİM TAM”

Karakterli bir futbolcu topluluğuna sahip olduklarını dile getiren Buz, şunları söyledi: “Takımda bulunan yabancı futbolcularımızla ilgili olarak bir iki şey söylemek istiyorum. Dialiba Diabang kardeşimizim Senegal’den gelip Malatya’nın başarısı için ter dökmekte. Bizim için diğer futbolcular nasıl değerliyse, kendisine bizim için öyle değerli. Takımda en fazla gol atan ve mütevaziliği ile ön plana çıkan bir kardeşimiz. 12 tane gol atmış, sol açık mevkiinde oynayan ve örnek alınacak bir futbolcu kardeşimiz. Bize güzel bir renk kattı. Bundan dolayı takımın başarısı için ter döken ve bugün burada Dialiba’nın dışında olamayan bütün futbolcu kardeşlerimize güvenim tam. Sezon sonunda bize o güzel Şampiyonluk duygusunu yaşatacaklardır.”

“TAKIMIMIZ MALATYA’YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYOR”

Tecrübeli teknik adam, takımdaşlığın çok önemli olduğunu kaydederek, “Baktığımız zaman Eskişehirspor, Göztepe ve Sivaspor bütçe olarak bizim çok çok üstümüzde. Bizim bütçemiz onların bütçesinin 3’te 1. Önemli olan burada takım olmak. Birlikte hareket edebilmekti. Demek ki biz doğruları başarmışız. Doğru insanları takıma getirmişiz. Takımdaşlığı ön plana çıkarmışız. Aile içinde bu böyle, hayat içinde bu böyle, Yeni Malatyaspor bunu gösteriyor. Sistem olarak çok iyi çalışarak, bir yerlere geldik. Başarıdaki en büyük neden takımdaş olmamızdır. Bizi kimse burada görmek istemedi. Herkes Eskişehirspor, Göztepe ve Sivasspor’u konuştu. Kimse Evkur Yeni Malatyaspor’u buralarda beklemedi. Bunu başardığımız taktirde büyük bir başarı yakalamış olacağız. Geçen sene bu takımlar yoktu. Birde büyük bir camialar. Bunların arasından sıyrılıp, şuanda lider olmak kolay bir iş değildir. Daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor. Malatya’da yaşayan insanların takımına daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Geçmişteki efsane Malatyaspor nasıl Malatya’yı temsil ediyorsa, Evkur Yeni Malatyaspor takımı da Malatya’yı temsil ediyor” diye konuştu.

“BIRAKIN İNSANLAR SİZİ TAKDİR ETSİN”

Öğrencilere başarının sırrı hakkında bilgiler veren Buz, şunları söyledi:

“İçtenlikle söylüyorum. Sporculuk hayatımda olduğum sürede ailemden çok büyük destekler aldım. Her şeyden evvel iyi bir sporcu olmak gerekiyor. İyi bir sporcu olmak ne demektir. İyi bir sporcu arkadaşı düştüğü zaman onu yerden kaldırandır. Örnek olması ve sevilmesi gerekiyor. Bunu arzulamamız gerekiyor. Siz kendinizi diğer insanlara sevdirmeniz gerekiyor. Saygılı ve sevgili olmanız gerekiyor. Mütevazi olacaksınız. Bir insan kendini överse, yaptıklarını anlatırsa eğer, başarılı olamaz. Bırakın insanlar sizi takdir etsin. Bu duygularla hayatınızda ilerleseniz, başarılı olursunuz.”

“SÜPER LİGİ VE TFF 1. LİGİ’Nİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Buz, lige göre iyi bir kadro kurduklarını belirterek, “Lige göre takım kurmak önemlidir. Süper ligde de çalıştım. Süper ligi ve TFF 1.Ligini çok iyi biliyorum. Çok mücadeleci ve zor bir ligdir. Seçimini ona göre yapacaksın. Kadro mühendisliğini doğru yapmanız lazım. Doğru futbolcuları bularak, kadroya monta etmek gerekiyor. Bunları bizim iyi yaptığımızı düşünüyorum. Örneğin Göztepe kulübü, ekonomik anlamda iyiler ama doğru bir kadro mühendisliği yapmadıkları için başarılı değiller” dedi.

“İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ”

Tecrübeli teknik adam, bir öğrencinin ‘futbolcuları maçlara nasıl hazırlıyorsunuz?” sorusuna, “Öncelikle bir örnekle başlamak istiyorum. Morinho dünyanın en başarılı teknik adamlarından bir tanesi. Kendisi ile ilgili bir yazı okudum. Futbolda antrenörlüğe engelli çocuklarla başlamış. Daha sonra U16-U18 takımları ile devam ettim. Yardımcı hoca ve sonra bu kariyere vardım. En önemli olay iletişim. Dünyanın en iyi takımını çalıştırsanız bile iletişiminiz olmazsa, başarıyı elde edemezsiniz. Antrenörseniz, futbolcularınız ile öğrenciyseniz, hocalarınız ile iletişiminiz çok önemli. Aynı şekilde empati durmakta önemlidir. Futbolcuyu maça hazırladığımız zaman onun bütün yönlerini bilmeniz gerekiyor. Bazı futbolculara bağırmak gerekiyor, bazıları ile tek görüşme yapmanız gerekiyor. O yüzden futbolcu profillerini iyi bilmeniz gerekiyor. Maç için iyi çalışmak ve futbolculara özgüven vererek, maçlara hazırlıyoruz. Rakiple ilgili analizleri iyi yapıp, ona göre kadro sürerseniz ve bizim gibi 50 puan alırsınız” cevabını verdi.

“DOSTÇA BİR MAÇ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Buz, Elazığspor ile oynayacakları karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede ise “Sporda barış çok önemlidir. Yenebilirsiniz, yenebilirsin. Bu çok önemli değildir. Zor bir maç. Sporda rekabet önemli. Fakat tatlı bir rekabet olmalı. Biz yenmek istiyoruz. Allah’ın izniyle yeneceğiz de. İnşallah kavgasız, şiddetten uzak bir derbi olur. Dostça ve centilmence bir müsabaka izlettirmeyi, fakat bizim galip geldiğimiz bir derbi oynamayı umut ediyoruz. İnşallah futbolseverlere güzel bir derbi izlettiririz” ifadelerini kullandı.

“MALATYA’YA ÇOK ALIŞTIM”

Evkur Yeni Malatyaspor’un sol kanat oyuncusu Boubacar Dialiba Diabang ise Malatya’yı çok sevdiğini belirerek, “Öncelikle Malatya’da ve burada siz gençlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Sizin gibi pırıl pırıl gençlerle bir aradayız. Türkiye hakkında hiçbir bilgim yoktu. Türkiye’ye gelmeden önce Süper Ligi istiyordum. Ama şuan Malatyaspor’un başarısı için ter döküyoruz. Malatyaspor için savaşıyoruz. Buraya geldiğimizde Malatya hakkında ne olacağını bilmiyorduk. Allaha şükürler olsun buraya geldik ve başarıya koşuyoruz. Ayrıca İrfan hocama teşekkür ediyorum. Buralara onun sayesine geldik. Şimdi tek beklentimiz Malatyaspor’un şampiyonluğudur” dedi.

“EKMEK PARASI BİLE ALMIYORLAR”

Dialiba, Malatyalıların kendisine büyük ilgi gösterdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Malatya insanına çok teşekkür ediyorum. Malatya insanının beni ne kadar sevdiğini biliyorum. Bunu görebiliyorum. Şehre çıktığım zaman hiç beklemediğim bir ilgi görüyorum. Hatta ve hatta arabamı oto yıkamaya götürdüğüm zaman bile, benden hiç para istemiyorlar. Daha önemlisi ise kahvaltı yapmak için fırına gidip ekmek alıyorum. Örneğin bir tane ekmek, benden hem para almıyorlar, hem de senin gücün kuvvetin yerinde olması gerekir deyip, bir tane daha ekmek bırakıyorlar” ifadelerinde bulundu.

“YENİ MALATYASPOR’DA KALMAK İSTİYORUM”

Takımdaki bütün futbolcular ile çok iyi anlaştığının altını çizen Dialiba, “Öyle bir oyuncu grubuyla beraberim ki, hepsi birbirinden değerli. Takımdaki bütün oyuncular ile çok iyi anlaşıyorum. Hiçbirini birbirinden ayırmıyorum. Biz bir aileyiz. Hep birlikte zaman geçiriyoruz. İnşallah sezon sonunda Şampiyon oluruz. Öncelikli hedefim budur. Daha sonra ise sezon sonunda Şampiyon olursak eğer İrfan hocamız ile birlikte Evkur Yeni Malatyaspor’un başarısı için ter dökmek istiyorum” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mustafa (6 yıl önce)
    Bu,iltifatlar,sevgiler,,karsililiklidir,onun,icin tum Oyunculari,teknik,heyetini,cok seviyoruz yolunuz Acik,olsun,emeginize,saglik,isallah,sampiyon Olacayiz
    0
    0
    Yanıtla