SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İşin Peşini Bırakmayacağız"

0
Güncellendi - 2016-01-18 19:02:18
A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin esnafa sunduğu 30 bin liralık faizsiz krediden 500 TL yerine 1500 TL kesinti yapıldığını savunan Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ve aynı zamanda Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Adayı Ramazan Toptaş, bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı ve aynı zamanda Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Adayı Ramazan Toptaş, krediden halen yüksek para kesintisi yapıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

30 bin TL’lik faizsiz kredideki 3 bin 500 TL’lik kesintinin en aza indirilmesi için başta Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Bülent Tüfenkci olmak üzere konuyu yetkililere ilettiklerini belirten Toptaş, “Sayın Bakanımız da yaptığı girişimler sonucunda esnaflarımızdan 3 bin 500 TL yerine sadece 500 TL kesinti yapılmasını uygun gördü. Bu da esnafımızı bir nebze de olsa rahatlattı. Ama bize gelen bilgiler doğrultusunda kesintilerin devam ettiğini duyuyoruz. Bu durumla ilgili mevcut kooperatif başkanının bir basın açıklamasını yapmasını istiyoruz. Biz buradan bu kesintilerin neden devam ettiğini soruyoruz. Daha önce 3 bin 500 TL kesinti yapılan esnaflarımız mağdur durumda. Biz esnaflardan alınan 3 bin 500 TL’den 3 bin lirasının ödenip ödenmeyeceğini soruyoruz. Bunun peşini bırakmayacağımızı unutmasınlar. Mağdur olan esnaflarımızın hakkını arayacağız” diye konuştu.

Şimdiye kadar 52 esnaftan 3 bin 500 TL kesinti yapıldığını savunan Toptaş, “Bakanımız esnaftan 500 TL kesinti yapılacağını söylemesine rağmen hala esnaflardan kesinti yapılmaya devam ediyor. Maalesef bu durumdan oda başkanlarımızın hiçbirinsin haberi yok. Bize üyeler geliyor, biz bununla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Biz kooperatif başkanımızdan oda başkanlarını bir araya toplayıp onları bilgilendirmesini beklerdik. Maalesef böyle bir şey olmadı” şeklinde konuştu.

Ay sonunda yapılacak olan seçimlerinde başkanlığa aday olduklarını belirten Toptaş "Biz bu göreve talip olduk. Bu göreve geldiğimizde bu esnaf kardeşlerimizin haklarını hepsini savunacağımızı hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Başkan Toptaş, şunları söyledi:

“Şu anda çaycılık yapan bir esnaftan bin 500 TL kesinti yapılıyor. Bu esnafın nasıl kazandığını mevcut başkan biliyor mu? Bir berber, bir kuaför, bir fırıncı esnafının bin 500 lirayı nasıl kazandığını mevcut başkan biliyor mu? Biz bu göreve geldiğimizde bu esnaf kardeşlerimizin bütün haklarını savunacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bin 500 TL civarında bir kesinti yapılmaya devam ediyormuş. Bu kesintinin neden yapıldığını öğrenmek istiyoruz. Bakanımız 500 TL kesinti yapılacağını söyledi, mevcut yönetim bin 500 TL kesinti yapıyor, biz bunun sebebini soruyoruz, cevabını da bekliyoruz. Biz yönetime geldiğimiz takdirde esnafımız gelip evrakını bize teslim edecek, kuracağımız beyaz masada işlemlerini halledeceğiz ve SMS yoluyla esnafımıza işleminiz tamamlandı, krediniz hazır, gidip bankadan kredinizi çekin diyeceğiz.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • turan (8 yıl önce)
    kırediyle ugraşana kadar esnafın bagkur s s k pirimleri nekadar oldu biliyonmu esnafı topla gerekirse eylem yap boş işlerle ugraşma kendi esnafına sahip cık
    0
    0
    Yanıtla