SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İşin Takipçisiyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:25
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasıyla ilgili, "Biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz ve aydınlanacağından hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz” dedi. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturmasının sürdürüldüğü Malatya Adliyesine gelerek, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, TMK 10. İle Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmuz Şad ve soruşturma dosyasına bakan TMK 10. İle Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan ile görüştü.

Yaklaşık 3 saat Malatya Adliyesinde kalan Destici, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Malatya’da TMK 10. ile yetkili yeni bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili görevlendirildi. Bizim davamıza bakan savcı beyin gerçekten iş yükü çok ağırdı. Bu iş yükünü hafifletilmesi anlamında talebimiz olmuştu, hem Adalet Bakanlığından ve hem de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’ndan. Bu talebimiz karşılandı ve TMK 10. İle yetkili yeni bir savcı gönderildi. Şuanda bizim soruşturma dosyamıza bakan savcı beyin yükü de baya hafifletilmiş oldu. İnşallah bundan sonra süreç daha da hızlanacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Yargıtay üyeliğine atanan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ile dosya üzerinde daha önce 2-3’kez değerlendirme yaptıklarını ve bu son ziyarette de dosya üzerinde yine değerlendirme yaptıklarını anlatan Destici, “Yeni gelen Başsavcı Vekili ve dosyaya bakan savcı beyle de avukatlarımız ile birlikte bir değerlendirme yaptık. Dosyanın son durumu hakkında biz kendileri ile bir takım bilgileri paylaştık ve önümüzdeki süreç ile ilgilide bir takım bilgileri de kendileri ile paylaştık, bilgide aldık. Yeni savcının da gelmesi ile birlikte bizim soruşturma dosyasına bakan savcı beyin iş yükü azaldığı için dosya soruşturması daha hızlı ilerleyecektir. Özellikle toplumda, kamuoyunda ve bizlerde Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımız öldürüldü veya bir spotaja kurban gitti algısı oluşturan, şüphelerini derinleştiren bir takım maddeler vardı, bir takım hadiseler vardı. Özellikle bunların 3-4 tanesi ile ilgili bizim net beklentilerimiz vardı. Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde daha kesin adımlar atılacak ve soruşturmanın gereği yerine getirilecektir diye düşünüyorum. Bizim camia olarak arzumuz ve talebimiz şu; biz bu dosyanın biran önce aydınlanmasını bekliyoruz. Dolayısıyla burada hataysa hata, kusursa kusur, ihmalse ihmal, suikastsa suikast, spotajsa spotaj, her şeyin net bir şekilde ortaya konmasını ve milletin önünde cereyan eden bu hadisenin aydınlatılmasını bekliyoruz. Sonuna kadar da takibimiz sürecektir. Bir kere daha bunu burada değerlendirmiş olduk. Biz sonuna kadar bu işin takipçisiyiz ve aydınlanacağından hiçbir şekilde şüphe duymuyoruz” şeklinde konuştu.

Destici sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

“Son günlerde kamuoyunda basında da yer alan haberler var. Onları da değerlendirme fırsatı bulduk. Dosyada izlilik kararı olduğu için biz tamamıyla dosyanın her şeyine hakim değiliz. Biz kendimize oluşan bütün bilgileri dosyaya ulaştırıyoruz. Kamuoyunda ne konuşuluyorsa, ne iddia ediliyorsa hepsi dosyada mevcut. Mevcut olmayan hiçbir şey yok. Hepsi soruşturuyor. Bu itibarla dosyaya baktığınızda zaman hiçbir şey dosya dışında değil. Yüzlerce klasör haline gelmiş bir soruşturma dosyasından bahsediyoruz. Biz dosyanın sağlam bir iddianameyle, sağlam delillerle biran önce davanın açılmasını ve dava sürecinin başlamasını bekliyoruz.”

Destici daha sonra Malatya Havaalanı’ndan Ankara’ya hareket etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız