SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu İşlem Zorunlu.. Yapacağız..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 gün önce meydana gelen olayda hayatını kaybedenlerden Necati Aydın'ın cenazesi uçakla İzmir'e gönderildi.

Aydın'ın Adli Tıp morgunda bulunan cenazesi, sabah 06.30 sıralarında eşi Şemse Aydın tarafından alındı. Cenaze aracına konulan Aydın'ın cenazesi, Malatya Havaalanı'na getirildi. Havaalanına getirilen cenaze, güvenlik gerekçesiyle yolcuların giriş yaptığı bölümde bulunan x-ray cihazından geçirilmek istendi. Necati Aydın'ın cenazesini getiren ve eşi Şemse Aydın'ın yakınları olduğu öğrenilen bir kişi ise tabutun x-ray cihazından geçirilmek istenmesine tepki gösterdi.

Havaalanındaki polisler ise kurallar gereği cenazelerin de x-ray cihazından geçirilmek zorunda olduğunu belirttiler. Polislerin uyarısı üzerine ikna olan Aydın'ın yakınları, cenaze aracından indirdikleri tabutu cihazdan geçirmek istedi. Cenaze aracından indirilerek cihaza konulan tabutun, baş tarafı cihazdan geçmedi. Tabutun cihazdan geçmemesi üzerine tekrar araca konulan tabutun kollarının testere ile kesilerek cihazdan geçirilmesine karar verildi.

Yolcu girişi önünden çekilen cenaze aracı bir süre testere bulunması için ayrı bir bölümde bekletildi. Necati Aydın'ın eşi Şemse Aydın'ın yakını olduğu öğrenilen bir kişi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tabutun bir an önce kargo bölümüne alınmasını istediklerini belirtti.

Havaalanı görevlilerinin istediği testere, bir süre sonra cenaze aracının yanına getirildi. Cenaze aracı basın mensuplarının görüntü alamayacağı bir yere çekilerek tabut indirildi. İndirilen tabutun kolları yaklaşık 5 santimetre kesildi. Tekrar cenaze aracına konulan tabut, yolcu girişine getirildi. Tabutun indirilişi sırasında giriş yapmak isteyen yolcular bir süre bekletildi ve cenaze aracından indirilen tabut, x-ray cihazından geçirildi.

Necati Aydın'ın THY uçağına konulan cenazesi İstanbul'a gönderildi. Aydın'ın cenazesinin İstanbul'dan da uçakla İzmir'e gönderileceği ve Buca ilçesindeki protestan kilisesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız