SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen Mesleki Yeterlilik Belgesi Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-02-24 21:57:08
Validen Mesleki Yeterlilik Belgesi Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

  • İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim ve İşbirliği Komisyonu Vali Kamçı başkanlığında toplandı.

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim ve İşbirliği Komisyonu'nun Şubat ayı toplantısında konuşan Vali Süleyman Kamçı, yaygın eğitime Malatya'da da önem verildiğini bildirdi. Vali Kamçı, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklerle ilgili uygulamanın da 25 Mayıs 2016'da başlayacağını hatırlattı ve söz konusu işlerde belge sahibi olmayanların bu tarihten sonra çalıştırılamayacağını kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, 13 ilçedeki Halk Eğitim merkezlerinde 2 bin 117 kurs açıldığını, bu kurslara katılanlardan 12 bin 022 kursiyere belge verildiğini söyledi.

Komisyonun toplantısına ilişkin olarak Valilik Basın Bürosu aracılığıyla yayınlanan bülten şöyle:

"İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim ve İş Birliği Komisyonu Şubat ayı toplantısı Vali Kamçı’ nın başkanlığında gerçekleştirildi.

21.05.2010 tarihli ve 27587 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 59. Maddesi gereğince; İlimizdeki resmi, özel ve sivil etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koyma, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği arttırmak amacıyla yapılan “ İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı’na Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Vali Yardımcısı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi temsilcileri, Resmi Kurum ve Kuruluş Müdürleri ve temsilcileri ile Mesleki kuruluşların yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

aaToplantının açış konuşmasını yapan Vali Kamçı, “Örgün yaygın eğitim ülkemizde üzerinde önemle durulan çalışma alanları, Yaygın eğitim ile alakalı olarak halk eğitimlerine de Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’mızda da elden geldiğince gayret gösterilmektedir. Eğitimden uzak kalmış veya eğitimlerini tamamlayamamış kişilere Halk Eğitim kanalı ile yaygın eğitim kapsamında çok çeşitli konularda eğitim verilmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Resmi Kurum ve Kuruluşlar, Meslek Kuruluşları, gerektiği zaman Askeri birimlerimiz aracılığı ile çok yaygın çalışmalarımız sürdürülmektedir. Bu çalışmalardan dolayı başta Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarımızı temsil eden çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı , İlimize bağlı 13 ilçemizde Halk Eğitimi Merkezi; Yeşilyurt - Darende ve Battalgazi ilçelerinde Mesleki Eğitim Merkezi bulunmaktadır.

Bu merkezlerimizde Eylül 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında 2117 adet kurs açılmış olup, bu kurslara 21727 Kadın, 15131 Erkek olmak üzere toplam 36858 kursiyer katılmış; bu kurslardan 5777 Kadın, 6245 Erkek olmak üzere toplam 12022 kursiyer belge almaya hak kazanmıştır.

Emlakçılık, Arı Yetiştiriciliği, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri, Bilgisayar Kullanımı, Boyacı, Kaynakçılık, Kalorifer Ateşçiliği vb. mesleki teknik kurslar ile İş ve Sosyal Hayatta İletişim, Müzik Eğitimi Kursları, Türk Halk Oyunları, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, Sanat kursları, Sportif kurslar gibi genel kurslar verildiğini belirtti.

Daha sonra Komisyon üyelerinin teklifleri, önerileri ve işbirliği ile yapılabilecek faaliyetlerin görüşülmesinin ardından Vali Kamçı, 40 meslekte çalışan kişilerin 25 Mayıs 2016 tarihinden itibaren belgesiz çalışamayacaklarına önemle değinerek, bu konu ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacı ile ilgili kuruluşların bir ortak çalışma yapmalarını ve çalışma neticesinde görsel ve yazılı basın aracılığı ile kamuoyunun bilgilendirilmesi talimatını verdi.

Vali Kamçı, Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere ilişkin tebliğin, 25 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığını, tebliğin 25 Mayıs 2016 tarihinde yürürlüğe gireceğini hatırlatarak Ahşap kalıpçısı, alçı levha uygulayıcısı, alçı sıva uygulayıcısı, alüminyum kaynakçısı, bacacı, betonarme demircisi, betoncu, çelik kaynakçısı, direnç kaynak ayarcısı, doğalgaz altyapı yapım kontrol personeli, doğalgaz çelik boru kaynakçısı, doğalgaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servis personeli, doğalgaz işletme bakım operatörü, doğalgaz polietilen boru kaynakçısı, duvarcı, endüstriyel boru montajcısı, hidrolik pnömatikçi, ısı yalıtımcısı, ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapım personeli, inşaat boyacısı, iskele kurulum elemanı, kaynak operatörü, makine bakımcı, otomotiv elektromekanikçisi, otomotiv mekanikçisi, otomotiv montajcısı, otomotiv sac ve gövde kaynakçısı, seramik karo kaplamacısı, ses yalıtımcısı, sıvacı, su yalıtımcısı, tünel kalıpçısı ve yangın yalıtımcısı için mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu getirildiğini söyledi. .

Bu mesleklerde söz konusu belgeye sahip olmayan kişiler, 25 Mayıs 2016 tarihinden sonra çalıştırılamayacağını ve Tebliğe aykırı davrananlara, her bir çalışan için 500 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağını hatırlattı."

Bülten

Pano02

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız