SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Israr Neden?!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:59:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Malatya’nın verimli tarım arazilerinin bulunduğu Kuzey Çevreyolu güzergahının imara açılması için Bakanlar Kurulu’ndan kamu yararı kararı alınmasını kararlaştırdı. CHP Gurup sözcüsü Hurşit Kuşçu önerge hakkında “ Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Çevreyolu için Bakanlık olarak 1 kuruş bile vermem demişti. Kamulaştırma için büyük paralar gerekecek. Buna rağmen bu ısrar neden?” diye sordu. Başkan Çakır, bu soruyu “Malatya’nın 25-30 yıl sonrasında bile bu yol yeterli gelmeyecek. Alternatif çevre yolunun açılması için çalışmalar yapılacak” ifadeleriyle soruyu yanıtladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı çalışmalarını yaptığı ikinci oturumla tamamladı. Toplantıda, Battalgazi ve Yeşilyurt Merkez ilçelerinde bulunan 22 metreden daha büyük yollar ile tarihi, kültürel anlamda kent dokusunu yansıtan yolların Malatya Büyükşehir Belediyesi yollarına ilave edilmesi, Büyükşehirden önce İl Özel İdaresi’ne ait iş merkezinin satışı için encümene yetki verilmesi ve Mania Planı ile ilgili maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Aslanoğlu ve Soma faciasında ölenler anıldı

Toplantının başında, geçtiğimiz günlerde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden CHP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu anıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, , “Malatya’mıza güzel hizmetler yapmış olan Sayın Aslanoğlu’nu bir kez daha rahmetle anıyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bütün Malatyalıların başı sağolsun” diye konuştu.

Başkan Çakır, Soma faciasında ölenler için de “Bilindiği gibi Soma’da maden ocağında yaşanan facia sonrası ülkemizde 3 günlük yas ilan edildi. Genel olarak baktığımızda ülkemizin kenetlendiğini ve tüm STK’larımızın Soma halkının yanında olduğunu hep birlikte gördük. Bu da bizi var eden, yücelten değerlerden bir tanesi. Tabi bunu istismar etmeye çalışanlar, nemalanmak isteyenler de çıktı. Ama buna hiçbir zaman sağduyulu vatandaşlarımız prim vermediler. Dolayısıyla bu tür felaketleri bir daha Yüce Rabbimiz ülkemize yaşatmasın diyoruz. Yaşamını yitirenleri rahmetle anıyoruz” dedi.

Toprak Koruma Kurulu onay vermemişti

Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısına Kuzey Çevreyolu güzergahının imara açılmasını içeren madde damga vurdu. Verimli tarım arazilerinin bulunduğu gerekçesiyle Toprak Koruma Kurulu tarafından onay verilmeyen Kuzey Çevre yolu ile çevresinin düşük yoğunluklu imara açılması için Bakanlar Kurulu’ndan kamu yararı kararı alınması oy çokluğu ile kabul edildi. CHP Gurup sözcüsü Hurşit Kuşçu önerge hakkında “ Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kuzey Çevreyolu için Bakanlık olarak 1 kuruş bile vermem demişti. Kamulaştırma için büyük paralar gerekecek. Buna rağmen bu ısrar neden?” sorusunu yöneltti. Başkan Çakır’da CHP Sözcüsü Kuşçu’yu “Malatya’nın 25-30 yıl sonrasında bile bu yol yeterli gelmeyecek. Alternatif çevre yolunun açılması için çalışmalar yapılacak” sözleriyle yanıtladı.

Toplantıda ayrıca Battalgazi ve Yeşilyurt sınırları dahilinde belirlenen toplayıcı ve taşıyıcı yollar ile tarihi, kültürel anlamda kent dokusunu yansıtan yollar; ayrıca 1/1000 uygulama imar plan dahilinde olup mevcutta açılmamış listede ismi bulunmayan yollar içinde imar uygulaması yapılan ve tescili sağlanan 22 metre ve üstü yolların Büyükşehir yollarına ilave edilmesi kararlaştırıldı.

Özel İdare İş Merkezi için satış kararı

Meclis toplantısında Büyükşehirden önce İl Özel İdaresi’ne ait olan ve kurum tarafından  birkaç kez satışa çıkarılmasına rağmen bir türlü satılamayan  Özel İş İdare İş Merkezi’nin satışı için encümene yetki verilmesi kararlaştırılırken, Milli Savunma Bakanlığı’nın yeniden hazırlayarak gönderdiği Tulga Havaalanı Mania planı ile ilgili madde ise detaylı incelenmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Toplantıda ayrıca Meclis üyelerinin huzur haklarının Soma’da yaşamını yitirenlerin ailelerine gönderilmesi yönündeki önerge de görüşülerek kabul edildi. 

HABER: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız