SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İşte Bir Yanlış Yok mu?

A- A+ PAYLAŞ

Meyvecilik konusunda özellikle yurt dışında elde ettiği başarılarla tanınan Alara Tarım, Avrupa'daki marketlerin talebi üzerine Türkiye'de 17 çeşit kayısı üretimine başladı.

Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Şirketinin Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Taner, fidan üretimine 1997 yılında başladıklarını ve bugün yılda 1 milyon 600 bin adetlik rakama ulaştıklarını söyledi.

Fidanın yanı sıra yıllardır Türk çiftçisinin büyük emeklerle ürettiği kiraz ve incir gibi meyvelerin, yurt dışındaki marketlerde tüketiciye sunulmasını sağladıklarını dile getiren Taner, firma olarak özellikle son yıllarda, Avrupa'daki müşterilerine istediği tür, çeşit ve kalitede meyve üretimini gerçekleştirmek için çalıştıklarını anlattı.

Pazardan gelen talep doğrultusunda meyvede çeşitliliği artırma konusunda çaba harcadıklarını ifade eden Taner, şöyle konuştu:

''Avrupa'daki marketlerden gelen talepler doğrultusunda son yıllarda kayısı üzerinde yoğunlaştık. Bizden yeni çeşit kayısılar istiyorlar. Fazla talep gören ABD, Fransa ve İspanya çeşitli kayısıları uzun süren görüşmeler ve yapılan anlaşmalar sonucunda Türkiye'ye getirdik. Toplam 17 çeşit kayısının fidanlarını diktik. Türkiye'de patenti bize ait olan bu ürünlerin önümüzdeki yıllarda önemli oranda hasadını yapacağız.''

Taner, kayısıların orta boyda, pembe yanaklı, sarı renkli, farklı lezzetli gibi çeşitlerde olduğunu belirterek, yakında Avrupa'nın istediği taze kayısıları göndereceklerini söyledi.

Kayısı fidanlarını ülkenin farklı bölgelerinde diktiklerini anlatan Taner, şunları kaydetti:

''Tarsus ve Ceyhan bölgesi, Antalya, Bursa, Çanakkale ve Afyonkarahisar'daki bahçelerde fidanlar büyüyor. Tarsus'ta başlayıp yüksek kesimlerde sona erecek kayısı hasadı sezonunda 6-7 ay taze ürün temin edebileceğiz. Erken ve geç ürün alabileceğimiz yerleri özenle seçtik. Nisan ayı başlarında kayısı toplamaya başlayacağız ve Eylül ayına kadar devam edeceğiz. Topladığımız ürünleri, Marks&Spencer gibi Avrupa'nın ünlü ve büyük marketlerine satacağız.''

Taner, yurt dışı kadar Türkiye'deki tüketicilerin de yeni çeşit kayısıları tercih ettiğini belirterek, bu ürünlerinin iç ve dış pazarda büyük ilgi göreceğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız