SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İşte de Yalan Olur mu?!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:40
Bu İşte de Yalan Olur mu?!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza’nın himayesinde gelişen, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın da desteklediği proje kapsamında yıktırılan ve yerine yenisi yapılacağı vaadi verilen caminin yapılmayacağı, bunun yerine Şire Pazarı dışındaki bir İş hanının birinci katının düzenlenerek mescid haline getirileceği öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Şire Pazarı’nda ‘dükkânların cephe görüntüsünü bozduğu’ gerekçesiyle yaklaşık 2 yıl önce yıktırılan 30 yıllık Şire Pazarı Camii’ne karşılık Şire Pazarı’na yakın konumdaki Soykan İşhanı’nın birinci  katının bir bölümünün mescid haline getirilmesi amacıyla ihale düzenledi. 

Söz konusu iş hanında yapılacak düzenleme çalışmaları kapsamında birinci katına inşa edilecek mescid için 8 Nisan’da ihale yapıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihalenin bedeli konusunda bilgisine başvurduğumuz üst düzey yetkililer bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. 

İşin yapılma süresinin 100 gün olarak belirlendiği ihale ile toplam 70 m2’lik bir alanın mescid haline getirileceği öğrenildi. 

Ticaret için 30 yıllık camiyi yıktılar 

Malatya Şire Pazarı Camii, yaklaşık 2 yıl önce Şire Pazarı’nın, Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza’nın himayesinde başlatılan, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın da desteklediği bir proje kapsamında yıktırılmıştı. 

Kapalı alanı 350-400 kişilik cemaat mekânına sahip olan, Cuma ve bayram namazlarında ise yaklaşık 1000 kişinin iç ve dış mekânda namaz kılabildiği Şire Pazarı Camii’nin yıktırılma gerekçesi ise pazardaki dükkânların cephesini kapattığı, ticari faaliyetleri engellediği şeklinde açıklanmıştı. 

Sözlerinde durmadılar

Şire Pazarı Camii’nin, pazarın görünümünü güzelleştirme iddiasıyla ‘daha fazla para kazanmak’ uğruna yıktırılmasının konuya duyarlı medyada yer almasından sonra Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza yıkılan caminin yerine yeni cami yapılacağını ya da pazarın üst katının düzenlenerek bir bölümünün mescid haline getirileceğini açıklamış ve bu konuda proje görselleri paylaşmıştı. 

Ancak bu açıklama ve vaadlerin hiçbiri gerçekleşmedi. Cami yerine havuz konduruldu ve pazarın manzarası 'düzeltildi'!.. Yıktırılan camiye karşılık ise, Şire Pazarı dışındaki bir iş hanının bodrum katının düzenlenerek mescid haline getirilmesi için ihale yaptılar.

Bu arada, camiyi yıktırdıktan sonra yenisini yaptırma yolundaki sözlerini tutmayan söz konusu ilgililerin, caminin yerine havuz yaptırılmasının "Gitti Cami, Geldi Havuz" başlıklı haberle 24 Şubat 2015'de malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'nde yeralması üzerine, konunun unutturulamadığını görünce yakındaki bir işhanına mescit yaptırma girişiminde bulunmak zorunda kaldıkları da öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız