SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu İyi İlişkiyi Gösteriyor"

A- A+ PAYLAŞ

Sempozyum için Malatya'ya gelen Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı da ziyaret etti. 

Ziyarete ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen “Transplantasyon Sempozyumu”na katılmak üzere ilimize gelen Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. 

 
9 Eylül Cuma günü gerçekleşen ziyaret sırasında Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn, Malatya’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, “Malatya’ya ilk gelişim. Malatya’yı çok gezme imkanım olmadı. Ancak, gördüğüm kadarıyla ağaçlandırma ve yolların düzenlenmesi çok güzel.
 
İşlerinin yoğun olmasına rağmen bizleri kabul eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Almanya ve Türkiye arasında çok uzun yıllara dayanan yakın bir ilişki ve işbirliği var” dedi. 
 
Şire Pazarı ve Bakırcılar Çarşısını gezdiklerini ifade eden Hahn, “Şire Pazarını gezerken yaşlı bir bayan yanımıza yaklaşarak Almanca konuşmaya başladı. Ardından Bakırcılar Çarşısında da yine bir başkası yanımıza gelerek bizlerle Almanca konuşmaya başladı. Bu iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu bizlere göstermektedir” dedi. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaret sırasında, Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn ve beraberindekileri Malatya ve Belediye’de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Malatya Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda Mannheim’e bir ziyaret gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl Mannheim’den bir heyet Malatya’ya gelmiş idi. Bu ziyaretler iki ülke ve iki şehir arasındaki ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır” dedi. 
 
Malatya’nın dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık % 75’ini tek başına üreten bir il olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kayısının Malatya ekonomisinde çok önemli bir yeri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Organize Sanayi Bölgelerimizin gelişmesi ve çeşitliliğin artması Malatya ekonomisinin daha da güçlenmesine ve gelişmesine yol açmaktadır. 
 
Malatya ayrıca sağlık hizmetleri alanında çok iyi bir konumda bulunmaktadır. Özellikle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık alanında öncülük yapmaktadır” dedi. 
 
Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn’a kayısı ve kayısı kristali hediye ederken Hahn da Başkan Çakır’a Hessen Eyaletinin sembolü olan küçük bir aslan heykelciği hediye etti."
 
VALİLİKTE..
Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesiyle ilgili müzakereleri, ucu açık olarak sürdürülmektedir. Tabi Türkiye'nin yapması gereken çalışmalar vardır. Bu çalışmalar sonrasında bir değerlendirme yapılacaktır" dedi. 
 
İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen "Transplantasyon Sempozyumu"na katılmak üzere Malatya'ya gelen Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn ve beraberindeki heyetle birlikte vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. 
 
Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Alman Bakan Hahn, Türkiye'nin İsrail'le ilgili kararı nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna karşılık, "Benim burada dış politikayla ilgili görüş bildirmem uygun olmaz. Buraya gelmemenin nedeni iki ülke arasındaki köprülerin daha güçlü kurulmasıdır" ifadelerini kullandı. 
 
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolundaki ilerlemesiyle ilgili bir soruyu da Bakan Hahn, şöyle cevaplandırdı: 
 
"Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın geçen yıl Türkiye'yi ziyaretinde de belirttiği gibi Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilgili yapmış olduğu başvurusu Almanya'nın tutumu çok açıktır. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesiyle ilgili müzakereleri, ucu açık olarak sürdürülmektedir. Tabi Türkiye'nin yapması gereken çalışmalar vardır. Bu çalışmalar sonrasında bir değerlendirme yapılacaktır. Türkiye'nin bu konudaki ilerlemesi ve çalışmasına Almanya destek vermektedir. Federal hükümetin buradaki amacı sonunda bir imtiyazlı ortaklığa ulaşmak değildir. Türkiye'nin ucu açık olan müzakerelere faydalı olmak için Alman hükümeti çalışmaktadır. Örneğin; Bursa ile ilgili kardeş anlaşmamız mevcut. Bursa ili vasıtasıyla Türkiye'yi Avrupa Birliğine daha da yakınlaştırmış olacağız. Böylece çaba ve gayretlerimiz de olacaktır." 
 
Vali Ulvi Saran ise, İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen "Transplantasyon Sempozyumu"na katılmak üzere Malatya'ya gelen Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı-Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn'ın kendisini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip, "Almanya'da zaten birçok Türk yaşamaktadır. Bu nedenle sürekli irtibatımız olan bir ülkedir" dedi. 
 
Ziyarette bakan'a tepside kuru kayısı, bakan ise vali Saran'a aslan heykelciliği hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız