SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Kadar Eksikle Niye Açtınız?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:26:19
'Bu Kadar Eksikle Niye Açtınız?'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Eylül’de yaptığı Malatya ziyaretinde, açılışını yapması için hizmete sokulan ancak eksiklikleri nedeniyle açılışı yapılmadığı ileri sürülen  Yeni Devlet Hastanesi’nin eksikliklerine yönelik eleştiri ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Vahap Altınok, hastanede inşaat çalışmalarının devam ettiğini, açıldıktan kısa bir süre sonra kanalizasyonun patlaması sonucu radyoloji, anestezi ve kardiyoloji birimi başta olmak üzere bazı birimleri su bastığını, tuvaletlerin hala faaliyete geçmediğini belirterek sözlü soru önergesi verip konunun araştırılmasını istedi. Altınok’un önergesi mecliste AK Partili ve CHP’li üyeler arasında tartışma yarattı.

AK Partili üyeler, dev bir yatırımın yapıldığını ve muhalefetin takdir etmek yerine eleştirdiğini söylerken, Saadet Partili Üye Osman Marasalı ise kimsenin Malatya’ya bir lütufta bulunmadığını belirterek ‘Malatya’nın ciğerinde iki adet yeri TOKİ’ye verdik. Şeker Fabrikası arazisini verdik. Buna rağmen hastanede bir sürü eksiklik var. TOKİ’ye tepkilerimizi göstermemiz gerekiyor’ dedi.

Şeker Fabrikası arazisi üzerine yapılan ve yaklaşık bir ay önce faaliyete geçen Yeni Devlet Hastanesi’ne ilişkin iddialar İl Genel Meclisi’nin dün başlayan Kasım ayı toplantılarında gündeme geldi.

‘Bilgi işlem merkezi çöktü, hastalar saatlerce bekletiliyor’

CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Vahap Altınok, meclisin dünkü oturumunda verdiği sözlü soru önergesinde, hastanenin bilgi işlem merkezinin çöktüğünü ve hasta girişleri yapılamadığı için özellikle yaşlı hastaların saatlerce ayakta beklediğini belirterek, sorunun çözümü için meclisin araştırma yapmasını istedi. Altınok meclise verdiği sözlü önergesinde “Yeni hastanemizin henüz açılmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen alt yapısından, üst yapısına kadar birçok sorun yaşanıyor.  Açıldığının ilk günlerinde kanalizasyon patlaması sonucu başta Radyoloji olmak üzere Anestezi, Kardiyoloji ve birçok büyük ve önemli birimi su basmıştır. Bir haftadan beri de bilgi işlem departmanı çökmüş, bilgi işlem şefleri bizlere ulaşarak sorunu mecliste dile getirmemizi istemiştir. Bilgi işlem departmanının çökmesi sonucu Alzheimer hastaları ve başka birçok hasta 4-5 saat beklemek zorunda kalmıştır. Hastanede daha şu gün olmuş inşaat işi büyük bir hızla devam etmektedir.  Yönlendirme tabelaları yoktur. Röntgen için hastalar bir Beydağı kampusüne bir yeni hastaneye yönlendiriliyor. Vatandaşlar, rapor almak için yeni hastaneye, film çekmek için eski kampüslere gitmek zorunda kalıyorlar.  Hastanede kafeterya yok. 78 adet tuvalette hala inşaat çalışması sürüyor. Hastanenin hala yolu yok. Bu inşaat yapılmadan, hastane bitmeden neden açılışı yapıldı, neden onca hasta mağdur ediliyor anlamış değiliz. Meclisimizde bir komisyon kurulup bu sorunun araştırılmasını istiyorum” dedi.

Altınok’un önergesi AK Partililer ile CHP’liler arasında tartışma yarattı.

AK Partili üye ‘Özel hastaneye’ gidin dedi

Önerge üzerinde söz alan AK Partili Üye Ömer Altuntaş, Malatya’ya modern bir hastane yapıldığını ancak muhalefetin bunu takdir etmek yerine yeni olması nedeniyle yaşanan ufak tefek sorunları gündeme getirdiğini söyledi. Altuntaş, AK Parti iktidarları döneminde sağlıkta devrim niteliğinde işler yapıldığını söyleyerek “Hastaların hekim seçme hakkı var. Kaldı ki Malatya’da tek devlet hastanesi yok. Özel hastaneler de var. Hükümetimiz, herkese özel hastanede muayene olma hakkı da tanımış. Vatandaşlar bu özel hastanelerden de hizmet alabilirler” diye konuştu.

Önergenin sahibi Altınok ise “Özel hastane diyorsunuz da vatandaşın önüne dünya kadar fatura çıkartılıyor. Zenginler gidiyor özel hastaneye. Vatandaş gidemiyor. Ayrıca biz bütün yapılanı takdir ediyoruz. Sadece eksiklikleri dile getiriyoruz. Kaldı ki hastane tamamlanmadan neden açıldı diye soruyoruz. Sağlıkta bekleme lüksü olamaz. Kimse oraya keyfinden gitmiyor. 80 yaşındaki bir hastayı 4 saat bekletmenin mazereti olamaz. Sağlık Bakanlığı, Devlet Demir Yolları’nın kendilerine yol vermediğini söylüyor. Şimdi Ulaştırma Bakanı AKP’li değil mi? Sağlık Bakanı AKP’den değil mi? Nasıl iki bakanlık birbirine yol vermiyor bunu da anlamış değiliz. Bizim eleştirdiğimiz tamamlanmamış bir hastanenin neden açıldığıdır” diyerek Altuntaş’ı yanıtladı.

CHP’li üyelere ‘Fakirlik edebiyatı’ eleştirisi

Önerge üzerine söz alan AK Partili bir başka üye Hasan Göğüs ise “Ben bu arkadaşlarımızın 1970’lerden beri tavrını bilirim. Yaşım itibariyle bilirim. Hep fakirlik edebiyatı yaparlar. Hastaneyi bırakmışlar tuvaletlerle ilgileniyorlar. Bakın Suriyelilere eski takımlarımı verdim sevinerek aldılar. Bu arkadaşlara versem hiç biri giyinmezler. Ama hep de fakirlik edebiyatı yaparlar.  Hastanedeki ufak tefek eksiklikler mutlaka olacaktır ve bunlar da en kısa zamanda tamamlanacaktır. Burada yaygara koparmaya gerek yok” diye konuştu.

‘Elinize sağlık diyeceklerine…’

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise Malatya’ya sağlık alanında teşekkür edilmesi gereken dev bir yatırımın yapıldığını ancak hala eleştirildiğini belirtti. Doğan, “Burada sadece Malatya Devlet Hastanesi yok. Ancak vatandaş özel hastaneye de gidemiyorsa bir de Turgut Özal Tıp Merkezi var. Oraya giderler. Böyle kıyamet koparmanın anlamı yok.  Araştırma hastanesi parasız. Bugün Türkiye’de 18 yaşına kadar herkes ücretsiz sağlık hizmeti alıyor.  Elbette bir takım eksiklikler olacak” ifadelerini kullandı.

Marasalı: TOKİ’ye tepkimizi ifade edelim

Önerge üzerinde söz alan SP’li üye Osman Marasalı ise Altınok’un eleştirilerine katıldığını söyleyerek, AK Partililere yanıt verdi. TOKİ’nin Malatya’ya bir ayrıcalık yapmadığını, hastane karşılığında Malatya’nın ‘ciğerinde’ denilebilecek iki adet yeri aldığını hatırlatan Marasalı “Şeker Fabrikası arazisinde yer de verdik. TOKİ bir hastane yaptı onu da yarım yaptı. Biz bu konuda TOKİ’ye itiraz edelim” dedi.

CHP’li Naki Düzova ise hiçbir hastanın hastanede bekletilmesinin haklı bir gerekçesi olamayacağını söyledi. “Hiç kimse oraya keyfinden gitmiyor” diyen Düzova “Yemekhane yok. Kafeterya yok. Yönlendirme tabelaları yok. Tamirat ve inşaat devam ediyor. Alt yapı tam anlamıyla oturtulmamış. Hastalar adam akıllı sağlık hizmeti alamıyor. Madem bu kadar eksiklik vardı neden tamamlanmamış bir hastane açıldı?” diye sordu.

Tartışmaların ardından Altınok’un önergesi oylamaya alınmadı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan’ın hastanede inceleme yapıp yetkililerle görüştükten sonra meclise bilgi vermesi kararlaştırıldı.

HABER-FOTO: Güler HAZAR- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız